Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

KymiRingin hanke varmistumassa? Valtionosuushakemus ministeriöön, mutta liitetiedostot uupuvat toistaiseksi

KymiRing on toimittanut valtionavustushakemuksen ministeriöön viime viikolla. Käytännössä valtionosuushakemuksen jättäminen tarkoittaa sitä, että ratayhtiö arvioi rahoituksen varmistuneen vaadittavalla tavalla. Kuva: Sami Kuusivirta

KymiRingin moottorirata ja ajoneuvokoulutuskeskus Iitin Tillolassa näyttää olevan askeleen lähempänä toteutumista. Yhtiö on jättänyt valtionosuushakemuksen opetus- ja kulttuuriministeriöön viime viikolla. Hakemuksen jättämisestä kertoi ensin Yle. Käytännössä valtionosuushakemuksen jättäminen tarkoittaa sitä, että ratayhtiö arvioi hankkeen rahoituksen varmistuneen vaaditulla tavalla.

Opetus- ja kulttuuriministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston ylijohtaja Esko Ranto sanoo, että toistaiseksi on mahdotonta arvioida sitä, miten kauan valtionosuushakemuksen käsittely kestää.

- Toistaiseksi meillä on vain ilmoitus valtionosuuden hakemisesta. Varsinainen liiteaineisto on luvattu toimittaa myöhemmin.

Rannon mukaan KymiRing-hankkeelle tehdään kaksi erilaista arviointia, joista ensimmäinen koskee varsinaista liikuntapaikkasuunnitelmaa. Ensimmäisen osan Ranto arvioi sujuvan nopeasti, koska tämä arviointi on jo kerran tehty.

- Eduskunnan tekemä päätös koski erillisrahoitusta, jossa ehtona oli, että yksityisen rahoituksen pitää olla sitovalla tavalla kasassa. Vielä ei osaa ottaa kantaa siihen, kuinka työlästä tämä arviointi on, kun ei ole nähnyt millaisia sitoumukset ovat.

Valtion rahoitus yhteensä seitsemän miljoonaa

Eduskunnan rahoitus KymiRingille myönnettiin viime vuonna siirtomäärärahana kahdeksi vuodeksi. Valtionavustuspäätös on tehtävä tämän vuoden loppuun mennessä. KymiRingin hankkeelle on myönnetty yhteensä seitsemän miljoonaa euroa avustuksia. Ratahankkeen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu noin 25 miljoonaa euroa.

Myös Kouvolan kaupunki oli myöntänyt hankkeelle kahden miljoonan euron pääomalainan. Itä-Suomen hallinto-oikeus kuitenkin totesi päätöksen syntyneen lainvastaisesti. Kouvola ei valittanut oikeuden päätöksestä.

Lue myös: Kysymykset KymiRingin ympärillä kiihtyvät - lähiaikoina odotetaan tietoa, kykeneekö hanke lunastamaan odotukset
 

Puolustusvoimat aloittaa tällä viikolla

KymiRingin alueen käyttö alkaa vielä tällä viikolla, kun puolustusvoimat aloittaa ajoharjoittelun alueella. KymiRingin hankejohtajan Timo Pohjolan mukaan alueella tehdään parhaillaan viimeisiä viimeistelytöitä ja toiminnan on määrä alkaa kuun vaihteessa. Puolustusvoimat käyttää KymiRingin aluetta Karjalan prikaatin kuljettajakoulutuksen ajoharjoitteluun.

Pohjolan mukaan muut työt alueella ovat olleet seisahduksissa.

Elokuun alussa viime vuonna KymiRing ja moottoripyöräilyn MotoGP-sarjaa hallinnoiva Dorna Sports ilmoittivat, että KymiRingillä on tarkoitus ajaa MotoGP-sarjaa vuosina 2019-2023. Tuolloin arvioitiin, että hankkeen rahoitus saataisiin kokoon vuoden 2017 loppuun mennessä.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi