Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Etelä-Suomen Sanomien uuden päätoimittajan haku alkaa heti

Tehtävään etsitään monipuolista ja digimuutosta ymmärtävää osaajaa

Perttu Kauppinen aloitti Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajana tammikuussa 2015. Hän siirtyy tänä keväänä Iltalehden uutispäätoimittajaksi. Kuva: Katja Luoma

Etelä-Suomen Sanomien vastaava päätoimittaja, Mediatalo Esan sisältöjohtaja Perttu Kauppinen on irtisanoutunut ja siirtyy kevään aikana Iltalehden uutispäätoimittajaksi. Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kertoo, että uuden päätoimittajan etsiminen aloitetaan heti.

- Etsimme tehtävään monipuolista, yhteistyökykyistä ja modernin tekemisen ymmärtävää henkilöä. Tehtävä tulee todennäköisesti sekä ulkoiseen että sisäiseen hakuun.

Kangaskorven mukaan Kauppinen on johtanut Etelä-Suomen Sanomia menestyksekkäästi, eikä hänen lähtöönsä liity suurta dramatiikkaa.

- Hän on saanut aikaan paljon uutta, ja hän on ollut hyvä hahmottamaan digitaalisuutta ja ajan muutosta.

Perttu Kauppisen lähtöilmoitus on tuore asia, eikä hänen tarkkaa lähtöaikaansa tiedetä vielä. Hän siirtyy Iltalehden palvelukseen viimeistään huhtikuun aikana.

Vesa-Pekka Kangaskorpi toivoo, että Etelä-Suomen Sanomille on saatu uusi päätoimittaja, kun Kauppinen poistuu lehden vahvuudesta.

- Todennäköisesti tarvitaan kuitenkin sijaisuusjärjestelyä joksikin aikaa.

Kangaskorpi toteaa, että on hyväkin asia, että yritysten avainhenkilöt vaihtuvat ajoittain.

- Päätoimittajan tehtävä ei ole helppo, vaan se on nykyisessä strategia- ja mediamuutoksessa aika rankka homma. Uskomme kuitenkin, että löydämme päätoimittajaksi supernaisen tai -miehen, joka sisäistää Päijät-Hämeen omakseen.

Kangaskorven mukaan Etelä-Suomen Sanomilla menee kohtuullisen hyvin. Vaikka paperilehtien levikit ovat laskeneet, Etelä-Suomen Sanomien digitaalisen tuotteen asema on vahvistunut.

- Myös yhtiön taloudellinen tilanne on vakautunut, mihin on osaltaan vaikuttanut Etelä-Suomen Sanomien tulo Keskisuomalaisen perheeseen.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi