Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Saarikolta ja Kaikkoselta tukea Sipilän jatkolle keskustajohtajana – SDP:n Haatainen nousemassa varapuhemieheksi

Puoluesihteerin mukaan kentältä saadun palautteen perusteella puheenjohtaja Sipilällä on vankka asema keskustan johdossa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska ei ole yllättynyt siitä, että pääministeri Juha Sipilä aikoo hakea jatkokautta keskustan puheenjohtajana kesäkuun puoluekokouksessa Sotkamossa.

– (Sipilän ilmoitus) oli odotusten mukainen, sanoi Ovaska maanantaina.

Kentältä tullut palaute kertoo Ovaskan mukaan, että Sipilällä on erittäin vankka asema keskustan johdossa. Puoluesihteeri kertoo aistineensa, että väki haluaa nykyisen puheenjohtajan jatkavan.

Sunnuntain vaali-illan yhteydessä Sipilä kertoi eri tiedotusvälineiden haastatteluissa, että aikoo asettua ehdolle keskustan puheenjohtajaksi.

– Sitähän se tarkoittaa, vahvisti Sipilä maanantaina STT:lle iltapäivällä esikuntansa välityksellä.

Sipilän ilmoitus jatkokaudelle pyrkimisestä poistaa Ovaskan mukaan spekulaatioita asian ympäriltä.

– Käytännössä tämä on ensimmäinen ilmoitus siitä (asettumisesta ehdolle).

Puoluesihteeri Ovaskan tiedossa ei ollut maanantaina päivällä, että Sipilälle olisi vastaehdokkaita kesäkuun puoluekokouksessa. Ainakaan virallisia esityksiä ei ole tullut, Ovaska sanoi.

– Näyttää siltä, että ensi kesänä Sotkamosta lähdetään Juha Sipilän johdolla valmistautumaan vuoden 2019 eduskuntavaaleihin, hän sanoi.

Mahdollisia haastajanimiä väläytelty

Mahdollisiksi Sipilän haastajiksi on väläytelty muun muassa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Kaikkosta, perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikkoa sekä asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaista.

Viime lokakuussa Lännen Median kyselyssä Sipilää piti parhaana puheenjohtajaehdokkaana 48 prosenttia keskustalaisista vastaajista. Kaikkosta piti parhaana ehdokkaana 15 prosenttia, Tiilikaista 8 prosenttia ja Saarikkoa 7 prosenttia keskustavastaajista, selvisi Taloustutkimuksen toteuttamasta kyselystä.

Saarikko vakuutti STT:lle maanantaina, ettei aio haastaa Sipilää keskustan puoluekokouksessa. Saarikko kertoo sen sijaan tukevansa Sipilän jatkokautta keskustajohtajana.

– Tuen Sipilää ja olen iloinen hänen jatkoaikeistaan. Puheenjohtajan paikka ei ole helppo, mutta hän on tehnyt hyvää työtä, viestitti Saarikko.

Myös keskustan Antti Kaikkonen on aikeissa tukea Sipilää.

– En tiedä, mitä hän (Sipilä) on tästä (puheenjohtaja-asiasta) tarkkaan ottaen sanonut, mutta jos Sipilä on käytettävissä, ajatukseni on tukea hänen jatkoaan, viestitti Kaikkonen.

Ministeri Tiilikainen aikoo hänkin asettua Sipilän taakse.

– En ole ehdolla keskustan puheenjohtajaksi. Sipilän johdolla Suomen talous kasvaa, työllisyys kohenee ja velkaantuminen taittuu. Tulokset puhuvat puolestaan. Kannatan Sipilän jatkoa keskustan puheenjohtajana, viestitti Tiilikainen.

Haatainen nousemassa eduskunnan varapuhemieheksi

STT:n tietojen mukaan SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen on nousemassa eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi. SDP:n eduskuntaryhmä käsittelee asiaa todennäköisesti tällä viikolla.

Haatainen on sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja. Hänen nimensä on ollut esillä puhemiesveikkailuissa. Jutta Urpilainen kieltäytyi tehtävästä aiemmin.

Eduskunnan puhemiesvaali käydään 5. helmikuuta.

SDP linjaa tulevaisuuttaan Kirkkonummella

SDP kokoontuu tiistaina ja keskiviikkona Majvikiin Kirkkonummelle työstämään yhteistä näkemystä tulevaisuuden linjauksistaan. Tältä pohjalta syntyvät puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan myös puolueen kärkiteemat ensi vuoden eduskuntavaaleihin ja mahdollisiin maakuntavaaleihin.

– Tavoite on, että vuonna 2020 puoluekokouksessa meillä on olemassa periaatejulistus ja pidemmän ajan poliittinen toimintaohjelma.

SDP:llä ei ole puoluekokousta ennen eduskuntavaaleja, jollei se järjestä ylimääräistä kokousta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi