Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahtelainen Terttu Pohjolainen mukana Niinistön vaalivalvojaisissa: "Niin jännää, että kutkuttaa jalanpohjissa asti"

Jonottajat uskovat ensimmäisen kierroksen läpimenoon.

Helsinkiläinen Matti Viljanen, helsinkiläinen Iiris Björnberg sekä lahtelaiset Ilkka ja Terttu Pohjolainen olivat Sauli Niinistön vaalivalvojaisiin johtavan jonon kärjessä. He olivat paikalla hyvissä ajoin, jotta varmasti pääsisivät sisään. Kuva: Laura Oja

Runsas puoli tuntia ennen kuin ovet avautuvat istuvan presidentin Sauli Niinistön (valitsijayhdistys) vaalivalvojaisiin, Helsingin Vanhan ylioppilastalon edustalle on jo kerääntynyt pienimuotoinen jono. Ensimmäiset ovat tulleet paikalle jo kello 18 aikaan, kun sisään pääsee kello 19.

Vettä tihuttaa, mutta tunnelma on vähitellen kasvavassa joukossa korkealla ja hymyt leveitä.

- Nyt on niin mahtava ilta, hehkuttaa lahtelainen Terttu Pohjolainen, joka on vaikuttanut pitkään Lahden kaupunginvaltuustossa.

- On niin jännää, että ihan kutkuttaa jalanpohjissa asti.

Terttu ja Ilkka Pohjolainen ovat lähteneet Helsinkiin varta vasten vaalivalvojaisia varten. He kuvailevat vaalivalvojaisia ainutkertaiseksi tilaisuudeksi olla tekemässä hyvää presidenttiä.

- Kuusi vuotta sitten kävi ensimmäisen kerran niin, että minun äänestämästäni henkilöstä tuli presidentti. Kun kerroin tästä mieskuorossa, syvä hiljaisuus laskeutui. Tajusin, että muut ovat äänestäneet aikoinaan jo Kekkosta, nauraa Ilkka Pohjolainen.

"Kahdeksan aikaan hurrataan"

Jonottajilla on illalle suuret odotukset.

- Kahdeksan aikaan hurrataan. Kyllä äänimäärä on yli 50 prosenttia, mutta en tiedä, onko se yli 60, pohtii Terttu Pohjolainen viitaten ennakkoäänien julkistamisaikaan.

- Kyllä se on yli 60. Ihan sama, mikä prosentti on, hän on kuitenkin koko kansan presidentti. Hän ei ole edes puolueen ehdokas, mikä on minusta hienoa, sanoo helsinkiläinen Iiris Björnberg.

Hän kertoo sanovansa aina ulkomailla, että Suomessa on maailman paras presidentti. Terttu Pohjolainen nyökyttelee ja huomauttaa, että Niinistö tulee toimeen niin idän kuin lännenkin kanssa.

Myös lahtelaisten perässä jonottava helsinkiläinen Matti Viljanen antaa istuvalle presidentille kiitosta.

- Tunnen hänet henkilökohtaisesti ja minusta hän on rehellinen suomalainen mies, joka on hoitanut tehtävänsä erittäin hyvin.

Uutissuomalainen seuraa Sauli Niinistön vaalivalvojaisia koko illan.

Minna Harmaala / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi