Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Sinisen tulevaisuuden jäsenmäärä lähes tuplaantui - Tutkija: paljon työtä vielä edessä

Sampo Terho: Suomen verotettava haitallisia, ei hyödyllisiä asioita.

Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho yllättyi puolueen jäsenmäärän kasvutahdista. Kuva: Agata Anttonen

Sininen tulevaisuus sai tänään noin 200 uutta jäsentä, kun puolueen historian ensimmäinen puoluehallituksen kokous hyväksyi uudet jäsenhakemukset. Ennen tämänpäiväistä kokousta puolueella oli 300 jäsentä.

- Jäsenmäärä lähes kaksinkertaistui. Kasvuvauhti on tällä hetkellä huikea, kommentoi Sinisen tulevaisuuden puheenjohtaja Sampo Terho Uutissuomalaiselle.

Siniset erkaantuivat kesällä Perussuomalaisista. Puolue perustettiin joulukuussa ensimmäisessä puoluevaltuustossa.

Terho sanoo yllättyneensä jäsenmäärän kasvuvauhdista.

- Kyllä tässä on nyt selvästi saatu sitä nostetta, jota on toivottu. Tämän vuoden suurin tehtävämme on tavoittaa suomalaiset ja kertoa, että olemme olemassa ja mikä perusajatuksemme on. Eli olemme aivan uudenlainen puolue.

Terhon mukaan uutta on se, että puolue ei ole minkään edunvalvontajärjestön poliittinen siipi eikä se hänen mukaansa ole sitoutunut puoluepolitiikkaankaan. Hän ei ota kantaa siihen, onko Perussuomalaiset jonkin edunvalvontajärjestön asialla.

Tutkija: lisää väkeä tarvitaan

Tutkija, tohtorikoulutettava Matti Välimäki Eduskuntatutkimuksen keskuksesta arvioi, että sinisten jäsenmäärän kasvu on puolueen kannalta positiivinen, mutta jäsenmäärä edelleen varsin pieni.

- Jos halutaan saada esimerkiksi piirijärjestöt toimimaan laajasti, tarvitaan vielä huomattavasti enemmän aktiivisia jäseniä, jotka ovat valmiita tekemään kampanjatyötä vaaleissa. Jäsenmäärän kehitys on positiivinen, mutta puolueessa on vielä tästä eteenpäinkin paljon työtä tehtävänä.

Siniset pienyrittäjän asialla

Matti Välimäen mukaan on toistaiseksi ollut vaikea hahmottaa, miten siniset erottuvat esimerkiksi aiemmasta puolueestaan Perussuomalaisista, koska esimerkiksi puolueohjelmista ei ole ollut tietoa.

Puoluehallitus on tänään keskustellut puolueen linjasta tuntikausia. Lopputulos kerrotaan Sampo Terhon mukaan julkisuuteen noin kuukauden kuluttua.

Terho kuitenkin kertoo, että puolue aikoo olla työn ja yrittäjän, erityisesti pienyrittäjän, asialla. Tavoitteena on alentaa Suomen veroastetta, erityisesti työn verotusta.

- Haluamme verottaa haitallisia asioita emmekä hyödyllisiä.

Välimäki arvioi, että talouspoliittisella kärjellä siniset tosiaan erottuisikin perussuomalaisista, joka on pitänyt joka on keskittynyt muihin asioihin.

- Toisaalta yrittäjän asialla on muitakin puolueita, kuten hallituksessa keskusta ja kokoomus. Näistä on aika vaikea erottua. Ja erottuminen on elinehto, että pärjää suomalaisessa politiikassa.

Minna Harmaala / Uutissuomalainen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi