Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Urakoitsija huolimaton - kaivinkone rouhaisi seinään tuhansien eurojen rahanreiän

Kuva: Anssi Hietamaa

Heinolalaisen kerrostalon julkisivuremontin yhteydessä tehty piharemontti törmäsi sananmukaisesti seinään. Kaivinkoneen kauha osui vasta korjattuun talonseinään, mistä aiheutui taloyhtiölle tuhansien eurojen vahinko.

Julkisivuremontin tehnyt toinen urakoitsija korjasi seinävauriota vakuutusyhtiön lukuun, mutta korjattu kohta erottuu muusta seinästä. Urakoitsija tarjoutui käsittelemään koko seinän uudelleen, mutta maanrakennusurakoitsijan vakuutusyhtiö ei siihen suostunut.

Taloyhtiö ei tehtyä korjausta hyväksynyt. Se reklamoi maanrakennusurakoitsijalle ja vaati tätä ryhtymään toimiin. Seinä jäi kuitenkin korjaamatta, sillä vakuutusyhtiö ei halunnut maksumieheksi.

Taloyhtiö nosti maanrakennusurakoitsijaa vastaan kanteen käräjäoikeudessa ja vaati sitä kustannuksellaan korjaamaan tai korjauttamaan vahingon tai toissijaisesti maksamaan taloyhtiölle vahingonkorvauksena julkisivun korjaamisesta noin 9 300 euroa. Lisäksi se vaati urakoitsijaa korvaamaan oikeudenkäyntikuluja yli 2 000 euroa.

Osapuolet neuvottelivat sovinnosta ja saavuttivat sen. Sovintosopimuksen mukaan maanrakennusurakoitsija maksaa taloyhtiölle vahingonkorvauksena 7 000 euroa.

Taloyhtiö teetti julkisivuremontin vuosikymmenen alkupuolella.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi