Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahdessa alkaa syksyllä 2019 uudenlainen korualan koulutus - kahden korkeakoulun yhteistyönä

Korumuotoilijan työkaluja Kuva: Sami Lettojärvi

Lahden ammattikorkeakoulussa alkaa syksyllä 2019 korukoulutus, jonka järjestävät yhteistyössä Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut. Opinnoista valmistuu muotoilijoita.

Koulutus vastaa alan osaamistarpeeseen ja hyödyntää molempien korkeakoulujen erityisosaamista. Tarkoituksena on luoda toimintamalli, jossa opiskelijat voivat hyödyntää molempien koulujen opetustarjontaa ja suunnata osaamistaan haluamaansa suuntaan.

Vastaavanlaisia yhteistoteutuksia ei ole tehty aiemmin korkeakoulukentässä.

Koulutukseen voi hakea kevään 2019 yhteishaussa.

Koulutuksen suunnittelussa lähdetään alan osaamistarpeista, ja painopisteitä ovat yrittäjyys, teknologia, muotoilu ja vahva taideperusta. Suunnitteluun kutsutaan mukaan Ornamon, Suomen kultaseppien liiton, Korutaideyhdistyksen, Taiteen edistämiskeskuksen korutaiteen läänintaiteilija sekä koruteollisuuden ja alan yrittäjien edustajia.

Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut ovat osa LUT-korkeakouluja. Yhteinen konserni mahdollistaa rajoja rikkovan yhteistyön ja luo korualan koulutuspolun ylempään amk-tutkintoon asti.

AMK-tutkinnon suorittaneet muotoilijat ja kuvataiteilijat voivat jatkaa opintojaan Saimaan ammattikorkeakoulussa, jossa järjestetään sekä suomen- että englanninkielistä YAMK-tutkintoon johtavaa kuvataiteen koulutusta. Englanninkielisessä YAMK-koulutuksessa taiteellinen työskentely yhdistetään laserteknologiaan ja 3D-tulostukseen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi