Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Havaijin kuvernööri väärästä ohjusvaroituksesta: Työntekijä painoi väärää nappia  - lue tästä yön uutiskooste

Väärä varoitus lähestyvästä ohjuksesta Havaijilla johtui väärän napin painamisesta, sanoo Havaijin kuvernööri David Ige uutiskanava CNN:lle.
Havaijilaisten puhelimiin saapui lauantaiaamuna viranomaisviesti, jossa varoitettiin saaria lähestyvästä ballistisesta ohjuksesta. Varoitus annettiin myös tv:ssä.
Igen mukaan kyseessä oli virhe, joka tapahtui normaalin työprosessin aikana vuoronvaihdossa. Työntekijä painoi väärää nappia, Ige kertoo.
Väärää tietoa lähestyvästä ohjuksesta ei heti korjattu. Hälytys pelästytti ihmisiä Havaijilla.

Salainen terrorismin vastainen keskus tehostanut pääsyä epäiltyjen jäljille 

EU-maiden sekä Norjan ja Sveitsin tiedustelupalvelut ovat tehostaneet viime vuoden aikana merkittävästi tietojenvaihtoa terroriuhista.
Kaikessa hiljaisuudessa tiedustelupalvelut ovat perustaneet tilannekeskuksen, joka aloitti toimintansa viime vuoden tammikuussa.
Tilannekeskus sijaitsee Hollannissa paikassa, jota ei kerrota julkisuuteen turvallisuussyistä. Tiedustelupalveluiden yhdyshenkilöt istuvat samoissa tiloissa nyt koko ajan, kun aiemmin he tapasivat toisiaan säännöllisesti.
Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari pitää keskuksen perustamista tärkeänä ja isona askeleena terrorismin vastaisessa yhteistyössä.


Paperiteollisuuden työriidan sovittelu jatkuu 

Paperiteollisuuden työriidan sovittelu jatkuu tänään iltapäivällä.
Ammattiliitto Pro on ilmoittanut aloittavansa viikon mittaisen lakon keskiviikkona, jos sopimusta ei siihen mennessä synny. Pron mukaan työtaistelutoimet koskevat noin kolmeatuhatta paperiteollisuuden toimihenkilöä.
Työriitaa soviteltiin ensimmäisen kerran alkuviikosta. Riidan taustalla ovat osapuolten näkemyserot sekä palkkaratkaisusta että tekstikysymyksistä.


Ruotsissa alkaa vuotuinen Sälenin puolustus- ja turvallisuuskonferenssi 

Ruotsissa alkaa tänään vuotuinen Sälenin puolustus- ja turvallisuuskonferenssi. Kolmipäiväisen tapaamisen ensimmäisenä päivänä on aiheena kansainvälinen puolustusyhteistyö, mukaan lukien EU- ja Nato-yhteistyö.
Puhujana on tänään muiden muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.
Maanantaina käsitellään Ruotsin puolustuspolitiikkaa ja kokonaisturvallisuutta. Päätöspäivänä tiistaina aiheina ovat esimerkiksi sisäinen turvallisuus ja terrorismi. Tiistain keskusteluihin osallistuvat Suomesta suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari ja Puolustusvoimien viestintäjohtaja Max Arhippainen.


KSML: Perustuslakituomioistuin saa tukea Niinistöltä 

Perustuslakituomioistuimen perustamista pitää selvittää, sanoo istuva presidentti, valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö sanomalehti Keskisuomalaiselle.
Niinistön mukaan asia pitää tutkia vakavasti joka kantilta. 
Niinistö sanoo olleensa asian tutkimisen kannalla istuessaan eduskunnan perustuslakivaliokunnassa 1990-luvulla, mutta luopuneensa sittemmin ajatuksesta. Nyt hän sanoo palanneensa alkuperäiseen kantaansa, että perustuslakituomioistuimen perustamista tulisi selvittää.
Monissa maissa riippumaton perustuslakituomioistuin arvioi, ovatko uudet lait ristiriidassa perustuslain kanssa. Suomessa tämän arvion tekee eduskunnan perustuslakivaliokunta. 


Ranskalaisen meijerijätin salmonellaskandaali koskettaa 83 maata 

Meijerijätti Lactalisin salmonellaskandaali koskettaa 83 maata. Yhtiön toimitusjohtaja kertoi ranskalaismedialle, että kyseisissä 83 maassa on yli 12 miljoonaa laatikkoa, jotka sisältävät pilaantunutta äidinmaidonkorviketta. Laatikot vedetään takaisin markkinoilta.
Ranskassa on nostettu satoja kanteita äidinmaidonkorvikkeesta, jossa oli salmonellaa. Ranskan viranomaiset ovat kertoneet tähän mennessä yli 30 salmonellatartunnasta, joiden epäillään tulleen yhtiön tuotteista. Lisäksi Espanjassa on todettu yksi tapaus, ja Kreikassa tutkitaan yhtä epäilyä.
Evira kertoi joulukuussa, ettei ranskalaisyhtiön valmistamia äidinmaidonkorvikkeita tiettävästi myydä Suomessa. (Lähde: AFP)


Tietovuotaja Manning pyrkii Yhdysvaltain senaattiin 

Tietovuotaja Chelsea Manning pyrkii Yhdysvaltain senaattiin. Asia ilmenee Yhdysvaltain liittovaltion vaalivaliokunnan torstaina kirjatusta asiakirjasta, jossa Chelsea Elizabeth Manning on listattu demokraattisen puolueen ehdokkaaksi Marylandin osavaltiossa.
Washington Postin mukaan Manning haastaa marraskuun vaaleissa Marylandia senaatissa edustavan Ben Cardinin.
Manning tuomittiin vuonna 2013 yhteensä 35 vuoden vankeuteen salaisten asiakirjojen vuotamisesta Wikileaks-sivustolle. Yhdysvaltain edellinen presidentti Barack Obama päätti ennen kautensa päättymistä, että Manningin tuomiota lievennetään.
Manning vapautettiin viime vuoden toukokuussa. (Lähde: AFP)


Hyvässä vireessä oleva Granlund siivitti Minnesotan voittoon Winnipegistä 

Jääkiekon NHL:ssä Mikael Granlund on tehnyt maalin ja syöttänyt toisen, kun vastassa oli Patrik Laineen Winnipeg. Minnesota voitti ottelun kotonaan maalein 4–1.
Granlund vastasi ottelun avausmaalista ajassa 8.47. Maali syntyi ylivoimatilanteessa, kun Granlund ohjasi Ryan Suterin tarjoaman kiekon maaliin. Granlund oli myös syöttämässä Jason Zuckerin maalia toisessa erässä. Maalista kirjautti syöttöpisteen itselleen myös Mikko Koivu.
Winnipegin Laine ei onnistunut kartuttamaan tehopistetiliään ottelussa.

STT
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X