Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Heinolassa vieraillut oikeusministeri Häkkänen tiedustelulaista: Tavallisen ihmisen yksityisyydensuoja edelleen turvattu

Oikeusministeri Antti Häkkänen kävi Heinolassa Café Niinistössä vauhdittamassa Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjaa. Kuva: Viena Kytöjoki

Sote-uudistuksen loppuhionnan lisäksi Suomen hallituksen pöydällä on toinenkin jättihanke: tiedustelulainsäädännön kokonaisuus. Heinolassa lauantaina vieraillut Antti Häkkänen (kok.) valmistelee oikeusministerinä perustuslain muutosta, jolla kansalaisten yksityisyydensuojaan pystytään puuttumaan nykyistä enemmän.

Häkkänen korosti, että kansalaisten ei kannata huolestua asiasta: tavallisen ihmisen yksityisyydensuoja on hyvin pitkälti turvattu edelleen - ellei sitten suunnittele jotain epäilyttävää.

Oikeusministeri tähdensi, että yksityisyyden suoja on perustuslaillinen oikeus ja länsimaisen sivistysyhteiskunnan ydinarvo eikä valtiovallan kontrollia ja valvontavaltaa voi ulottaa kaikkeen. Toisaalta hän muistutti, että digitaalinen maailma ja internetin kautta tapahtuva tiedonvälitys edellyttävät viranomaisille yhä laajempia toimivaltuuksia.

- Jotta terrorististen rikosten toteuttaminen voidaan estää, meidän täytyy nyt tehdä Suomessa tiedustelulainsäädäntö, jolla suomalaisille turvallisuusviranomaisille tulee ripauksen verran lisää toimivaltuuksia, hän sanoi.

Häkkänen alleviivasi, että tiedusteluviranomaisten eli suojelupoliisin ja puolustusvoimien tiedusteluyksiköitten saamat toimivaltuudet ovat tarkkaan valvottuja.

- Niin eduskunnalle kuin erilaisille laillisuusvalvojillekin joutuu raportoimaan siitä, mihin, miten ja miksi valtuuksia on käytetty. Valvontaelin tarkastaa joka vuosi, ovatko viranomaiset menetelleet asianmukaisesti, hän sanoi.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi