Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahtelaisille tuttu Ville Lång kilpailee nyt autiolla saarella

Selviytyjät Suomi -ohjelman kuvauksissa oli hirveää - ja se onnistutaan myös välittämään katsojille.

"Kilpailujen fyysinen rasittavuus, nälkä tai unen puute eivät aiheuttaneet minulle ongelmia", Ville Lång kertoo. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahtelaissyntyinen sulkapalloilija Ville Lång ajatteli, että erämiestä hänestä ei saa. Siksi hän ei ennen viime kesänä Filippiineillä kuvattua Selviytyjät Suomi -reality-ohjelmaa edes harkinnut harjoittelevansa erämiestaitoja. Sen sijaan hän perehtyi itse ohjelmaan.

Sarjassa on 16 kilpailijaa, jotka yrittävät pysyä kisassa mukana 39 päivän ajan. Kilpailijat ratkovat fyysisiä ja älyä vaativia tehtäviä ja etenevät fiksujen liittoutumien avulla.

- Olen katsonut Selviytyjiä aiemminkin. Nyt katsoin pari kautta kokonaan putkeen ja fiilistelin. Samalla tutkin sitä, miten peli etenee. Ketkä pääsevät pitkälle, ja miten he toimivat? Peli etenee sykleissä ja muuttuu aina, kun joku kilpailijoista tiputetaan, Lång pohtii.

Analyysin perusteella hän suunnitteli lähtevänsä kisaan massan mukana kaikessa rauhassa.

"Sairaan nätti" kokemus

Suomen menestyksekkäin sulkapalloilija lopetti uransa vuosi sitten. Ammattiurheilijan taustansa ansiosta hän ei kokenut kisan fyysistä puolta rankkana.

- Minulle kilpailujen fyysinen rasittavuus, nälkä tai unen puute eivät aiheuttaneet ongelmia. Ensimmäisessä kisassa satutin tosin nilkkani, ja jouduin syömään sen takia kipulääkkeitä, Lång kertoo.

Urheilijana hän hallitsi myös kisan henkisen puolen.

- Joukkueen tappio ei saanut ilmettäkään värähtämään kasvoillani.

Kisakokemuksen yleisarviona Lång toteaa sen olleen "sairaan nättiä". Tosin hän tunsi itsensä jonkin verran ulkopuoliseksi muiden, mielestään itseään suurempien julkkisten joukossa, joista monet tunsivat toisensa ennestään. Hän itse tunsi vain yhden viidestätoista kilpakumppanista.

- Olin kerran ollut Radio Aallon Kimmo Vehviläisen haastateltavana. Edes alppihiihtäjä Kalle Palanderia en tuntenut, vaikka muut luulivat, että urheilijat ovat tuttuja keskenään.

Lång on kertonut julkisuudessa avoimesti siitä, että nettipokerin pelaaminen meinasi jossakin vaiheessa karata käsistä. Suomen Selviytyjissä oli mukana myös pokeriammattilainen Ilari Sahamies, mutta hänkin oli Långille entuudestaan tuntematon.

Lång tietää suomalaisten harmitelleen sitä, että selviytymään lähetettiin tavallisten ihmisten sijaan julkkiksia.

- Uskon, että jengi kuitenkin tykkää ohjelmasta, kun ne tsekkaa sitä. Se on hyvä formaatti. Siellä sattuu ja on hirveää - ja se välittyy.

Viime keväästä lähtien Lång on asunut Pariisissa asianajajavaimonsa töiden takia. Kuva: Sami Kuusivirta

Ranskan maajoukkueen päävalmentajaksi?

Viime keväästä lähtien Lång on asunut Pariisissa asianajajavaimonsa töiden takia. Hän on viettänyt paljon aikaa vähän alle 3-vuotiaan Alessia-tyttärensä kanssa ja lisäksi tehnyt valmentajan töitä kerran viikossa.

- Olen viihtynyt Pariisissa tosi hyvin. Siellä oli joulun allakin noin 15 astetta lämmintä. Ei todellakaan ole ollut ikävä Suomeen.

Perheen seuraava kotiosoite ratkeaa lähiaikoina.

- Olen ehdolla Ranskan sulkapallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Jos saan sen työn, jäämme sinne. Pesti kestäisi Pariisin olympialaisiin 2024. Jos en saa työtä, muutamme vaimon töiden perässä Ruotsiin.

Suomalaiset kilpailijat tosissaan

Suomalaisjulkkikset suhtautuivat ohjelman tekoon tosissaan. Kuva: Sami Kuusivirta

Långin kilpakumppaneina Selviytyjät Suomi -ohjelmassa nähdään Palanderin, Vehviläisen ja Sahamiehen lisäksi räppäri ja kehonrakentaja Musta Barbaari, fitness-malli Janni Hussi, toimittaja Katja Ståhl, näyttelijä Kai Vaine, artisti Cristal Snow, tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg, somepersoona Jekku Berglund, mentalisti Noora Karma, myynti- ja pukeutumisvalmentaja Juhana Helmenkalastaja, laulaja Mariko Pajalahti, kauppias Sampo Kaulanen sekä malli Sara Chafak.

Sara Chafak nautti siitä, että ohjelmaa tehdessä elettiin ilman somea ja elektroniikkaa. Kuva: Sami Kuusivirta

Osa kilpailijoista valmistautui ennen ohjelmaa hyvinkin perusteellisesti. Esimerkiksi Ahti-Hallberg palkkasi erävalmentajan opettamaan itselleen melomista ja tulentekoa. Uimataidoton Helmenkalastaja meni uimakouluun 21 päivää ennen lähtöä. Palander piti kahden päivän alkoholitauon. Suurin osa kilpailijoista lihotti itseään nälkiintymisen varalle.

Ohjelman juontaja Juuso Mäkilähde sanoo vaikuttuneensa kilpailijoiden heittäytymisestä. Siitä tuli kiitosta myös paikalla olleelta kansainväliseltä tuotantotiimiltä.

Juuso Mäkilähde sai kansainväliseltä tuontantotiimiltä kiitosta erityisesti kisaselostuksistaan. Kuva: Sami Kuusivirta

Mäkilähde itse toteaa, että ohjelman amerikkalaisversion legendaarista juontajaa, Jeff Probstia, ei kannattanut suoraan lähteä matkimaan. Jeff-tyylisiä lippiksiä hän kyllä kertoo käyttäneensä - lähinnä kuumuuden takia.

Formaatti määrittelee tietyn Selviytyjissä käytettävän sanaston, mutta juontajalle jää vapauksia omaan esiintymiseen. Mäkilähdettä kansainvälinen ryhmä kiitteli erityisesti kilpailujen eläytyvästä selostamisesta.

Juontaja on erittäin tyytyväinen valmiiseen ohjelmaan. Hän sanoo uskovansa, että jos toinen tuotantokausi tulee, myös halukkaita kilpailijoita on paljon.

Selviytyjät Suomi Nelosella 4.2. kello 20.30.

Selviytyjät

USA:ssa jo 36. kausi

Selviytyjät (Survivor) on CBS:n omistama ja Mark Burnettin tuottama yhdysvaltalainen tosi-tv-sarja.

Sarjaa on esitetty Yhdysvalloissa vuodesta 2000 ja Suomessa vuodesta 2001.

USA:ssa sarjan 36. tuotantokausi alkaa helmikuussa. Suomessa MTV3:lla nähtiin juuri 31. tuotantokausi.

Survivor kuuluu maailman suurimpiin ohjelmaformaatteihin, jota on tehty kymmenissä maissa ympäri maailmaa.

Ohjelmassa kilpailijat joutuvat selviytymään 39 päivän ajan autiolla saarella alkeellisissa olosuhteissa. Peli alkaa kahden heimon välisenä kamppailuna ja muuttuu yksilökilpailuksi, joka lopulta ratkaisee voittajan.

Selviytyjät Suomi on tehty kerran, vuonna 2012.

Helmikuussa nähtävässä toisessa Selviytyjät Suomi -ohjelmassa 16 julkisuudesta tuttua henkilöä kisaa Filippiineillä 30 000 euron voittopotista.

Leila Mehto
leila.mehto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X