Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Iitissä hermostuttiin neuvolalääkärin siirrosta - "Koituuko palvelujen supistuksesta kalliimpi lasku kunnalle?"

Iitin neuvola toimii tereveysaseman yhteydessä. Jatkossa iittiläiset joutuvat hakemaan äitiysneuvolan lääkäripalvelut Nastolasta. Kuva: Juha Peurala

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tällä viikolla julkistama päätös keskittää iittiläisten äitiysneuvolan lääkäripalvelut Nastolaan närkästyttää kunnassa. Iitin kunnanhallitus on kirjelmöinyt asiasta hyvinvointiyhtymän viranhaltija- ja luottamushenkilöjohdolle.

Erityisesti Iitissä kismittää hyvinvointiyhtymän puutteelliseksi koettu viestintä.

- Ainoa mitä ilmoitetaan on, hyvinvointiyhtymän omin sanoin, että tarkoitus on parantaa ja tasapuolistaa palveluita. Meillä ei ihan riitä ymmärrys siihen, miten se parantaa ja tasapuolistaa palveluita, jos niitä taas viedään pois kunnasta. Ihmiset eivät ole tyhmiä. Toivoisin rehellisyyttä viestintään, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Eemeli Lehtinen (sd.).

Asia puheeksi Facebook-ryhmän perusteella

Lehtisen mielestä myös ennakkoon kerrotut tiedot hyvinvointiyhtymän suunnitelmista olivat hyvin puutteelliset. Lehtisen mukaan ilmoitus lääkäripalveluiden siirrosta oli ensimmäinen kunnan luottamushenkilöille tullut virallinen tieto.

- Jossain iittiläisten äitien Facebook-ryhmässä asiasta on huhuiltu pitkin syksyä ja minäkin olen sitten huhujen perusteella kokouksissa selvitellyt, mistä on kyse. Aluksi sähköpostilla on keskusteltu neuvolapalveluista yleensä, ja niistä on todettu välillä, että muutoksia ei ole tulossa ja välillä, että asiasta ei ole päätetty.

Äitiysneuvolan lääkäripalvelut siirtyvät Iitistä Nastolaan jo helmikuun alusta. Oman terveydenhoitajan neuvolakäynnit jatkuvat Iitissä lähipalveluna.

- Olemme huolissaan myös siitä, miten ne iittiläiset, joilla ei ole autoa, pääsevät jatkossa Nastolaan lääkäriin. Päätöksellä on eriarvoistava vaikutus, Lehtinen sanoo.

Iitin kunnanhallituksen kirjelmän mukaan iittiläisten maksamat kustannukset hyvinvointiyhtymän palveluista karkasivat vuoden 2017 aikana.

- Koituuko tästäkin palvelujen supistuksesta Iitissä jälleen kalliimpi lasku kunnalle ”palvelujen parantamisen ja tasapuolistamisen” nimissä, kannanotossa kysytään.

Kimmo Kangas
kimmo.kangas@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi