Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Laura Huhtasaari on topakka Elovena-tyttö, joka uskoo omaan asiaansa

Räväkkä persoona haluaa eroon EU:sta ja maahanmuuttajista.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari lukee ulkopoliittiseksi meriitikseen sen, että hän on käynyt rukousaamiaisella sekä Israelissa että Yhdysvalloissa. Kuva: Heikki Saukkomaa

Persoona

Presidenttiehdokkaiden kuopus, perussuomalaisten Laura Huhtasaari on räväkkä ja karismaattinen persoona, joka ei jätä ketään kylmäksi. Hän sanoo asiat suoraan eikä syyllisty toisaalta-toisaalta-fraaseihin.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri luonnehtii Huhtasaarta rohkeaksi ja vahvaksi persoonaksi, joka on aina iloinen. Meri kertoo arvostavansa Huhtasaaressa hänen suoruuttaan ja rehellisyyttään ja rohkeuttaan olla oma itsensä.

Huhtasaaren eloisa ja puhelias persoona on huomattu ja hän on herättänyt hämmennystä useilla lausunnoillaan. Hän ei usko darwinistiseen kehitysoppiin vaan luottaa enemmän Raamatun kertomuksiin.

Huhtasaari on sanonut olevansa kristitty ja on todennut evoluutiosta, että se on hänestä ”ihan mahdoton teoria”, ja että ”se nyt vaan on niin, että ihmiset eivät ole eläimiä, eikä eläimiä koskaan olleet”.

Euroopan unionia hän on verrannut Neuvostoliittoon, mikä sai monet kysymään, eikö Huhtasaari todella tiedä, millaista ihmisten elämä Neuvostoliitossa on ollut. EU:n yhtenä perusajatuksena on ihmisten vapaa liikkuminen, josta neuvostokansalaiset saivat vain unelmoida.

Meren mukaan Huhtasaaren aitous ja rehellisyys näkyy siinä, että hän uskoo vakaasti ajamiinsa asioihin. Naapuripuolueen kansanedustajan mielestä tämä on saanut hämmentäviä piirteitä ja hän pitää Huhtasaarta pelottavana ja kylmänä ihmisenä. Valiokuntatyössä välittyy läpi hänen ideologiansa eikä asiantuntijoiden sanomisilla ole mitään merkitystä.

Tämä on tullut erityisesti esiin muun muassa tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyvissä asioissa ja maahanmuuttoa käsittelevissä kysymyksissä. Vaikka asiantuntijat sanovat, että rajoja ei voi laittaa kiinni ja he kertovat sen kustannuksista, Huhtasaari ei usko, jos on päättänyt asian toisin.

- Hän on erittäin puhelias ja on vilpittömästi esittämiensä asioiden takana. Hän kieltää evoluution, mikä kuvaa hänen uskovaisuuttaan, kansanedustaja Jari Myllyniemi (vas.) luonnehtii.

Ura

Huhtasaari on lähtenyt presidenttikisaan takamatkalta. Hänen poliittinen kokemuksensa on vaatimaton, sillä hän ei ole toiminut ministerinä eikä europarlamentaarikkona.

Omiensa joukossa hän on sen sijaan suosittu ja kovassa nosteessa. Huhtasaari nousi eduskuntaan vuoden 2015 vaaleissa hulppealla äänimäärällä ja oli viime kevään kuntavaaleissa Porin ääniharava.

Poliittiset kilpailijat pitävät Huhtasaarta perussuomalaisten syömähampaana, mutta sanovat, että hän kilpailee nyt väärässä sarjassa. Leena Meri myöntää, että Huhtasaari ”on kokemattomampi kilometreissä”. Hän ei pidä sitä mahdottomana esteenä ja huomauttaa, että kokemattomalla ehdokkaalla voi olla muita raikkaampia ajatuksia.

Kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.) kehuu, että Huhtasaari ymmärtää lapsiperheen arjen, on edustava Suomi-neidon näköinen perheenäiti, uusi kasvo, joka tietää asiat ja jos ei tiedä, ottaa niistä selvää.

Politiikka

Huhtasaaren pääteemoina ovat EU-kriittisyys ja maahanmuuttovastaisuus. Hän vaatii maahanmuuton rajoittamista monikulttuuristumisen pysäyttämiseksi.

Huhtasaari on puhunut EU:sta eroamisen puolesta ja on käynyt puhumassa kansallismielisten ja maahanmuuttovastaisten liikkeiden tilaisuuksissa. Hän kehui vaalitilaisuudessaan äärioikeistolaista 612-kulkuetta ”hienoksi tapahtumaksi”. Huhtasaari on tviittannut, että ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja.

Huhtasaari otti Yhdysvaltain presidentinvaalien alla vahvasti kantaa sittemmin valitun presidentin Donald Trumpin puolesta.

Kotimaassa hän kaipaa presidentin valtaoikeuksien laajentamista ja puuttuisi tarvittaessa sisäpolitiikkaan. Presidentin tärkein tehtävä on Suomen ulkopolitiikan johtaminen, mutta presidentti on ennen kaikkea kansallisvaltion puolustaja.

Meren mukaan Huhtasaari on vahvasti perussuomalaisten arvojen takana, joita ovat koti, uskonto, isänmaa, oikeudenmukaisuus ja kansallinen etu.

- Hän on suomalaisuutta ja suomalaista identiteettiä puolustava ihminen. Hän on vieläpä ulkoisesti Elovena-tyttö. Hän on minulle perisuomalaisuuden ilmentymä. Suomalaiset vaaleat naiset ovat olleet aina topakoita, Meri sanoo.

Huhtasaari vastustaa muun muassa sukupuolineutraalia avioliittoa, homo- ja lesboparien adoptio-oikeutta, eutanasiaa ja pakkoruotsia. Hän perää reilua ilmastopolitiikka ja pitää Pariisin ilmastosopimusta Suomelle katastrofaalisena.

- Olemme menossa EU-armeijaan päin. Sitä en hyväksy. Meidän tulee säilyttää vahva kansallinen puolustus, Huhtasaari linjasi kampanja-avauksessaan.

Valovoimainen tulokas

Laura Huhtasaari on syntynyt 30. maaliskuuta Vilppulassa. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, ja hän on työskennellyt aiemmin erityisopettajana. Hän on naimisissa, ja parilla on kaksi lasta.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa porilainen Huhtasaari keräsi Satakunnan vaalipiiristä 9 259 ääntä. Hän oli vaalipiirinsä ylivoimainen ykkönen. Kesällä Huhtasaari valittiin perussuomalaisten ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Lue myös: Laura Huhtasaari: "EU:ssa Suomen rooli on maksaa ja totella"
 
Ari Helminen / Uutissuomalainen
ari.helminen@uutissuomalainen.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi