Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hämeen poliisi toivoi huumetutkintaan viittä lisähenkilöä, Poliisihallituksella riitti jaettavaa vain vajaat 12 000 euroa

Kaikki poliisilaitokset saivat eduskunnan myöntämästä lisärahoituksesta saman verran.

Poliisihallitus on myöntänyt Hämeen poliisilaitokselle huumeiden katukaupan valvontaan ensi vuodelle vajaan 12 000 euron lisärahoituksen. Kuva: Poliisi

Hämeen poliisilaitos on saanut monen muun poliisilaitoksen tavoin Poliisihallitukselta tylyn vastauksen huumetutkinnan lisäresursoimisesta. Poliisihallitus on myöntänyt kaikille laitoksille huumeiden katukaupan valvontaan ensi vuodelle vajaan 12 000 euron lisärahoituksen.

Hämeen poliisilaitoksen toiveena oli saada viittä poliisimiestä vastaava lisäresurssi. Sillä olisi isketty varsinkin netissä käytävää huumekauppaa vastaan.

Poliisihallitus jakaa poliisiyksiköille vuoden lopussa määrärahat vuodelle 2018. Tässä yhteydessä laitoksille jaetaan myös eduskunnan loppuvuodesta myöntämä 470 000 euron lisärahoitus.

Suunnittelu- ja talouspäällikkö Kirsi Pohjaranta Poliisihallituksesta kertoo monen muunkin laitoksen pyytäneen lisärahoitusta huumetutkintaa varten.

- Huumausainetilanne on vaikea muuallakin, ja laitoksia pitäisi kohdella mahdollisimman tasapuolisesti. Ei voi olla niin, että se joka huutaa koviten saa eniten rahaa, hän sanoo.

Pohjaranta myöntää, että huumeiden katukaupan valvontaan jaettava laitoskohtainen summa on pieni.

Hän kuitenkin katsoo, että niukkuutta jakavan valtion virastoista poliisin taloudellinen tilanne on hyvä. Budjettiriihessä poliisi sai lisärahoitusta muun muassa kyberuhkien torjuntaan ja radikalisoitumisen ehkäisemiseen. Saatu lisärahoitus on samalla viesti kansalaisille, että valtiovalta on ottanut poliisin huomioon, Pohjaranta muistuttaa.

Laitokset saivat tiedon lisärahoituksesta perjantaina.

Lisää rahaa myös koulupoliisia varten

Poliisiylitarkastaja Heikki Lausmaa pitää Hämeen poliisin perustelua saada lisäkäsiä varsinkin nettikaupan valvontaan aiheellisena, mutta:

- Tarvetta on muillakin poliisilaitoksilla. Vaikka laitosten kesken on alueellisia eroja, ne saivat kaikki yhtä suuren summan.

Lue myös: Huumekuskit niittävät kuolemaa - ratin takana tyypillisesti nuori mies
 

Lausmaan mukaan tiedossa ei ole tässä vaiheessa, että poliisi olisi saamassa lisärahoitusta huumerikollisuuden torjuntaan.

Loput eduskunnan myöntämästä erillisrahoituksesta on tarkoitettu ulkomaalaisvalvontaan ja kadonneitten etsintään (11 000 euroa poliisilaitosta kohden) sekä koulupoliisitoiminnan turvaamiseen (20 000 euroa).

Koskimäki: työ jatkuu

Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki odotti Poliisihallitukselta päätettyä isompaa apua huumerikollisuuden torjuntaan. Hän pitää myönteisenä, että asiaa edistetään edes pienellä summalla.

Hämeen poliisi aikoo joka tapauksessa keskittää lisää voimavaroja huumetutkintaan.

- Se on aina pois jostain muusta, poliisipäällikkö myöntää.

Hänen tavoitteenaan on malli, jossa poliisilaitoksen jokainen työntekijä osallistuu tahollaan huumeitten vastaiseen työhön. Myös nettikaupan tutkintaan on tarkoitus saada lisää osaajia KRP:n kesällä kouluttamien henkilöitten lisä. Valeostoja netissä lisätään.

- Huumerikollisuuden torjunta on Hämeen poliisin selkeä tavoite vuonna 2018, Koskimäki sanoo. Työssä auttaa yhteiskunnan huumevastaisen asenteen voimistuminen.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi