Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vuosisadan merkittävin päijätmäläläinen -äänestyksen voittaja oli selvä

Kuva: Tuomas Linna
Etelä-Suomen Sanomien äänestys vuosisadan merkittävimmästä päijäthämäläisestä alkoi marraskuun alussa ehdokaslistan kokoamisella. Lukijoilta pyydettiin ehdotuksia, joita tulikin lähes 300. Jo tässä vaiheessa samat nimet toistuivat monta kertaa.

Listaa täydennettiin toimituksen eri osastojen ehdotuksilla.

Lähes 150 nimen äänestyslista julkaistiin ESS.fissä marraskuun puolivälissä. Jos listalta ei löytynyt mieleistä ehdokasta, sai äänestää myös sen ulkopuolelta.

Äänestys jatkui kuukauden päivät lähes joulukuun puoliväliin asti.

Kyselyyn vastattiin yhteensä lähes 3 700 kertaa. Vaikka hajontaa tuli paljon, oli voittaja selvä. Jalkapalloilija Jari Litmanen sai neljänneksen kaikista annetuista äänistä.

Toiseksi tullut Harri Vinnamo keräsi yli 530 ääntä ja Jare Tiihonen alias Cheek vajaat 490 ääntä. J.K. Paasikiven äänisaalis oli reilut 160 ja Toni Wirtasen noin 120 ääntä.

Viiden kärjessä kaikki olivat miehiä. Seuraavat sijat olivat kuitenkin naisten hallussa. Kuudenneksi äänestettiin hiihtäjä, olympiavoittaja Siiri ”Äitee” Rantanen ja seitsemänneksi ministeri Helvi Sipilä. Heistä kumpikin sai noin sata ääntä.

Kymmenen eniten ääniä saaneen joukkoon pääsivät myös muun muassa formulakuski Valtteri Bottas ja näyttelijä Ville Haapasalo. Myös kenraali A.F. Airo, jääkiekkovalmentaja ja Pelicans-omistaja Pasi Nurminen, entinen kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu James Hirvisaari, laulaja Olavi Virta ja yrittäjä, kapteeni August Fellman saivat kymmeniä ääniä.

Kaikkiaan ääniä sai pitkälti yli 200 eri ehdokasta.

Kuva: Anssi Hietamaa
Veera Malin
veera.malin@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi