Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Arkistojen kätköistä 9 kuukauden jälkeen: Katso video, kuka sai kisatoimituksen villiintymään Lahden MM-hiihdoissa! (Varoitus, ei tosikoille)

Lahden MM-hiihdot oli kova puristus urheilijoille, järjestäjille, katsojille ja myös toimittajille.

Etelä-Suomen Sanomien kisatoimitus työskenteli MM-hiihtojen ajan kisa-alueella, mediakeskuksessa sijainneessa omassa toimituksessa. Vajaan kahden viikon aikana ehti tapahtua monenlaisia, kummallisiakin asioita suorituspaikoilla ja niiden ulkopuolella. Niihin ESS:n kisatoimitus suhtautui asiaankuuluvalla ammattiviileydellä.

Yksi kisasuoritus sai kuitenkin kisatoimituksessa työskennelleet toimittajat innostumaan, poikkeuksellisesti jopa villiintymään. Se ei ollut Iivo Niskasen maailmanmestaruus, eikä parisprintin kolari.

– Kai meissä kaikissa asuu pienimuotoinen hiihto-ossi. Urheilumies on urheilumies, kyllä noihin syttyy, toimittaja Eerikki Lyytikäinen muistelee maaliskuista tapahtumaa.

Kyseessä oli päätöspäivän miesten 50 kilometrin hiihdon loppuratkaisu ja Matti Heikkisen pronssimitalitaistelu.

– Olen aina digannut Matti Heikkistä. Hänen kaltaisiaan urheilijoita pitäisi olla Suomessa enemmän. Jos on huono päivä, voi olla sijalla 64, mutta kun on hyvä päivä, voi voittaa kenet tahansa. Lisäksi Heikkinen sanoo asiat suoraan, Lyytikäinen perustelee.

Onko tapanasi toivoa muille kuin suomalaisille kaatumisia?

– Epäonnea en toivo kenellekään, mutta pieni horjahtaminen oikeassa paikassa on paikallaan, Lyytikäinen muistelee hymyillen Sotshin olympialaisten parisprintin ratkaisua.

Lyytikäinen keksii myös toisen selityksen videolla nähtävälle villiintymiselle. Pitkään kestäneet kisat olivat viittä vaille valmiit.

– Kuninkuusmatka, miesten 50 kilometriä sytyttää aina. Jos se olisi ollut  väliaikalähdöllä, olisin huutanut vielä enemmän, Lyytikäinen paljastaa olevansa perinteisen kilpailumuodon kannattaja.

Eikö yhteislähdön tuoma kirikamppailu ole kuitenkin melkoinen huipennus?

– Tuossa yhteislähtö oli ok. Siinä oli yleisölle näkemistä, Lyytikäinen myöntää yli yhdeksän kuukautta kilpailun jälkeen.

Videon kuvaus: Krista Koivisto

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi