Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden linja-autoasema saa uuden omistajan - ostajana ranskalainen kiinteistösijoittaja

Lahden linja-autoaseman uusi omistaja, ranskalainen Corum AM on jo aiemmin ilmoittanut olevansa kiinnostunut pohjoismaisista kohteista. Kuva: Pirjo Kamppila

Rakennuskonserni SSR Group on myynyt Lahden entisen linja-autoaseman ranskalaiselle kiinteistösijoitushtiölle Corum AM:lle. Yhteistyökumppani on lahtelaisyritykselle vanha tuttu, sillä aiemmin SSR myi samalle yritykselle porilaisen tavaratalokiinteistön.

Kauppahintaa ei paljasteta.

Linja-autoasema on yksi kohde, jossa SSR Group realisoi tekemiään investointeja myymällä kiinteistön eteenpäin.

- Olemme tehneet paljon töitä ja sitoneet varojamme rakennuskohteisiin sekä luonnollisesti omaan kasvuumme, sanoo rakennusyhtiön toimitusjohtaja Arto Kukkonen.

Kauppahinta tuo SSR:n kassaan tervetulleen lisäyksen, sillä yhtiö on kärsinyt maksuviiveistä päivittäisessä rahaliikenteessään. Kukkonen kuitenkin kiistää, että myynnissä olisi kyse mistään paniikkiratkaisusta. Hän huomauttaa, että voimakkaassa kasvuvaiheessa alan yrittäjillä tyypillisesti esiintyy tilapäisiä maksuhäiriöitä.

Vuonna 2012 perustetulla Corum AM:llä on sijoituksia 11 Euroopan maassa noin 1,5 miljarin euron arvosta. SSR Group puolestaan kasvatti liikevaihtoaan viime vuonna 117 miljoonaan euroon. Lisäys oli yli puolet edellisvuotisesta.

Remontti aikataulussaan

Lahden entinen linja-autoasema on parhaillaan remontissa. Kesko tuo tiloihin vuokralaiseksi K-kaupan, joka sijoittuu Pikku-Vesijärven puoleiseen osaan. Sitä vastapäätä entisen ravintolan tiloihin on tulossa toinen vuokralainen, jonka kanssa neuvottelut ovat jo pitkällä. Aseman toisessa kerroksessa on samoin vuokrattavaa toimistotilaa.

Remontti linja-autoaseman kiinteistössä valmistuu helmikuun loppuun mennessä. Arto Kukkosen mukaan työt ovat sujuneet aikataulussaan.

Ranskalaisomistukseen siirtyvä, vuonna 1939 valmistunut asema on suojelukohde, jonka käytöstä ja korjaamisesta museoviranomaisillakin on sanansa sanottavana.

- Korjaukset ovat edenneet niin kuin museo on toivonut, arvioi tutkija Riitta Niskanen Lahden kaupunginmuseosta.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@