Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hallintoylilääkärin ponnistelut huomioitiin - valittiin sadan terveysalan vaikuttajan joukkoon

Maria Virkki.

Maria Virkki on valittu vuoden 2017 sadan terveysalan vaikuttajan joukkoon. Virkki työskentelee hallintoylilääkärin tehtävien ohessa kehittämisen ja terveyden edistämisen tulosaluejohtajana Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä.

- Olen ilahtunut hyvinvointiyhtymän ja Case Manager -tiimimme puolesta, kun tehty kehitystyö saa tunnustusta, Virkki iloitsee.

Huomionosoitus tuli Virkin luotsaamasta Case Manager -toimintamallista, jonka hän on onnistunut juurruttamaan osaksi hyvinvointiyhtymän käytäntöjä lyhyessä ajassa. Malli omaksuttiin Yhdysvalloista, jossa Virkki on aikoinaan työskennellyt ja josta hän edelleen ammentaa ideoita terveyden- ja sosiaalihuollon palveluiden kehittämiseen.

Hankkeen hyödyt puhuvat puolestaan. Sen aikana onnistuttiin vähentämään hoitojaksojen määrää 24 prosenttia ja päivystyskäyntien määrää 44 prosenttia. Erikoissairaanhoidon hoitojaksojen kustannukset vähenivät 20 prosenttia.

- Vaikka hanke oli taloudellisesti onnistunut, tärkein tulos oli kuitenkin se, että sekä potilaat että henkilökunta olivat tyytyväisiä, hallintoylilääkäri painottaa.

Käytäntöä laajennetaan

Keväällä 2016 hankkeen muodossa alkaneessa toimintamallissa paljon erikoissairaanhoidon palveluita käyttävien hoitoa koordinoimaan pestattiin projektipäällikkö ja kaksi asiakaspäällikköä.

- Tehtävä oli haastava. Syyt toistuviin sairaalahoitoihin kartoitettiin seikkaperäisestä, jonka jälkeen ongelmat ratkaistiin. Potilaiden kotihoitoa tuettiin ja lisäksi varmistettiin, että potilailla ja heidän läheisillään on tarvittava ymmärrys sairaudesta ja sen hoidosta.

Vuoden alusta alkaen erikoissairaanhoidossa työskentelee kolme asiakaspäällikköä. Asiantuntijaroolissa työskentelevät asiakaspäälliköt ovat pohjakoulutukseltaan sairaanhoitajia. Hyvien kokemusten myötä käytäntöä ollaan laajentamassa erikoissairaanhoidon paljon palveluita käyttävistä potilaista laajemmalle ryhmälle.

- Toiminta laajenee mielenterveys- ja päihdeasiakkaisiin sekä lisäksi ikäihmisiin ja avohoidon puolelle, Virkki kertoo.

Mediuutiset valitsi tärkeimmät terveysalan vaikuttajat seitsemättätoista kertaa.

Ville Paso
ville.paso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi