Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Karhu-ryhmän ylikonstaapelia vastaan nostettiin syytteet: Epäillään erehdyttäneen poliisilta 150 000 euroa

Ylikonstaapeli ja yrityksen johtohenkilö kiistävät syyllistyneensä rikoksiin. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Karhu-ryhmän ylikonstaapelin epäillään erehdyttäneen vääränsisältöisillä laskuilla Helsingin poliisilaitoksen henkilökuntaa maksamaan 150 000 euroa, kertoo Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto.

Syyttäjänvirasto on nostanut nyt eläkkeellä olevaa ylikonstaapelia vastaan syytteet törkeästä petoksesta, törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, ampuma-aserikoksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta, jotka liittyvät virkatoimintaan. Lisäksi ylikonstaapelia vastaan on nostettu syyte törkeästä petoksesta ja kirjanpitorikoksesta.

Ylikonstaapelin epäillään syyllistyneen törkeään petokseen yhdessä yrityksen johtohenkilön kanssa. Yritys on myynyt tuotteita poliisin yksikölle. Syyttäjän mukaan yhdessä kaksikon epäillään erehdyttäneen vääränsisältöisillä laskuilla Helsingin poliisilaitosta maksamaan yritykselle aiheettomia suorituksia noin 150 000 euroa. Rahat ovat syyttäjän mukaan päätyneet ylikonstaapelille itselleen.

Yrityksen johtohenkilöä vastaan on nostettu syyte törkeästä petoksesta ja jo aiemmin kahdesta törkeästä veropetoksesta, kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Toissijaisesti syyttäjä vaatii rahojen siirtämisestä rangaistusta törkeänä lahjuksen antamisena ja törkeänä lahjuksen ottamisena.

Ylikonstaapeli ja yrityksen johtohenkilö kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi