Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Teerenpelien Pyysing hyvillään alkoholilaista: "Suomalainen ansaitsee vapaamman elämän"

Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja Anssi Pyysing sanoo yli 20 vuoden panimokokemuksella, että tietyissä oluttyypeissä maku kärsii, jos alkoholiprosentti pakotetaan 4,7:ään eli keskiolueksi. Kuva: Sami Kuusivirta

Teerenpeli Yhtiöiden toimitusjohtaja Anssi Pyysing pitää uutta alkoholilakia tervetulleena niin ravintoloiden kuin panimoidenkin kannalta.

- Ravintolan näkökulmasta on myönteistä se, että anniskeluaikaa saa jatkaa pelkällä ilmoituksella. Kaikenlaisen byrokratian purkaminen on aina positiivista, Pyysing sanoo.

Pyysing pitää myös ulosmyynnin sallimisesta. Se mahdollistaa esimerkiksi sen, että ravintoloilla saa olla yhteismyyntipisteitä, eli eri kojuista ruokansa ja juomansa ostaneet ihmiset saavat istua samassa pöydässä ravintoloiden edessä. Tähän asti juomaa ei ole saanut viedä kunkin ravintolan anniskelualueen ulkopuolelle.

Panimon näkökulmasta uudistus mahdollistaa uusien tuotteiden tuomisen vähittäiskaupan puolelle.

- Enää ei tarvitse keinotekoisesti alentaa oluen alkoholiprosenttia tasan 4,7:ään prosenttiin. Jos esimerkiksi vehnäoluen prosentin vetää väkisin alas, sen maku ei ole oikea. Vahvemmissa oluissa oluiden makumaailma pääsee omimmilleen, Pyysing sanoo.

Pyysing arvelee, että lonkeron tyyppisiä juomasekoituksia tuottavat jatkossakin suomalaiset, mutta ulkomaisia oluita tulee markkinoille myös nyt kun niitä saa myydä.

- Itse olen ollut koko ajan sillä kannalla, että keskustelu on ihmeellisesti pyörinyt pelkkien haittavaikutusten ympärillä. Tämä kuitenkin myös virkistää yritystoimintaa ja lisää bisnesmahdollisuuksia, Pyysing sanoo.

Pyysing kertoo olevansa muutenkin liberaalin yhteiskunnan kannattaja.

- Suomalainen ansaitsee vapaamman elämän. Kyllä sitä viisautta on muuallakin kuin vain päättäjien päässä, Pyysing sanoo.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi