Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Orimattilalaispariskunta julkaisi Suomen kunniaksi komean videon - edustettuna Lahti, Orimattila ja monta muuta maakunnan näkymää

Kuva: Pia Simonen

Orimattilalaiset Pia Simonen ja Markku Pajala keksivät koota juhlivan Suomen kunniaksi videokoosteen, jossa on runsaasti kuvia ja videopätkiä heidän matkoiltaan Päijät-Hämeessä ja muualla Suomessa. Itse videon koostamiseen kului suunnilleen vuorokausi. Pajala latasi sen YouTubeen itsenäisyyspäivänä yöllä puoli neljältä.

- Kuvaaminen on harrastus, joka kalahtaa meihin molempiin. Minulla on ollut digikamera seitsemän vuotta ja Markku hankki kopterin. Kuvaaminen on yhteinen harrastus, josta on toivottavasti iloa muillekin, Pia Simonen kertoo.

Pia Simosella on oma Facebook-sivu kuvagalleriaa varten. Hänen mukaansa nämä kuvat ovat vapaasti jaettavissa, kunhan julkaisun yhteydessä muistaa mainita kuvaajan nimen.

Suomi 100 -videolla on kuvia ja videoita Lahdesta, Heinolasta, Orimattilasta, Hollolan Messilästä, Asikkalan Pulkkilanharjulta, Sysmästä, Hämeenlinnasta, Helsingistä, Naantalista, Turusta, saaristosta ja Iisalmesta. Koosteelle on tallennettu myös punainen aurinko, joka ihmetytti tänä vuonna suomalaisia. Punainen väri tuli Portugalin metsäpaloista ja Saharan hiekasta kantautuneista hiukkasista.

Lahdesta on kuvia muun muassa satamasta ja Vesitornista ja Orimattilasta kantreilta ja Orimattila juhlii -tapahtumasta. Hämeenlinnasta on kuvia niin linnasta kuin Aulangoltakin. Samoin on otoksia Turun linnasta.

Pariskunta on kuvannut useita tapahtumia. Seuraavaksi heidät on kutsuttu kuvaamaan ensi sunnuntaina Orimattilan Hennan juna-aseman avajaisia.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen