Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lauantai on Lahdessa koulupäivä 100-vuotiaan Suomen hengessä

Tämä lauantai on Lahden kaupungin peruskoulujen yhteinen koulupäivä.

Päivä järjestetään Suomi 100 -teemalla opetussuunnitelman mukaisena monialaisena oppimiskokonaisuutena. Esimerkiksi Kärpäsen koulussa on syksyn kuluessa perehdytty historiaan vuosikymmenten ilmiöitä, tapahtumia, ihmisiä, tiedettä tai taidetta tutkien.

Suomi 100 -kokonaisuus huipentuu Kärpäsessä lauantain itsenäisyyspäiväjuhlaan. Jokaisella luokka-asteella on oma vuosikymmen, jonka teemaan juhlaesitykset perustuvat, kertoo apulaisrehtori Timo Aho.

- Kärpäsen koulussa juhla järjestetään neljässä erässä, jotta kaikki oppilaat ja huoltajat mahtuvat mukaan. Juhlia on kahdet nyt lauantaina ja kahdet ensi tiistaina.

Myös Kasakkamäen peruskoulun itsenäisyyspäiväjuhlaan huoltajat on kutsuttu mukaan. Juhlan jälkeen lauantaikoulupäivä jatkuu toiminnallisena pajapäivänä.

- Esimerkiksi kuudesluokkalaisten pajassa voi tutustua suomalaisiin urheilusankareihin, neljäsluokkalaisten pajassa esitellään suomalaista muinaishistoriaa ja karhunpeijaisia. Tokaluokkalaisten Joulumaa-pajassa päästään tutustumaan suomalaisiin jouluperinteisiin, kuvailee Kasakkamäen koulun rehtori Lotta Hagström.

Suomi 100 -teemaa on Lahden kouluissa ja päiväkodeissa lähestytty opetussuunnitelman laaja-alaisten taitojen kautta ja osana arkityötä. Se on samalla yhteisen tekemisen jatkumoa viime lukuvuoden Lahti MM2017 -oppimiskokonaisuudelle.

Kaupungin peruskouluista vain Nastolan yläkoulun ja Salpausselän peruskoulun lauantaikoulupäivä järjestettiin jo syyskuussa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi