Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Pistoolilla useita ihmisiä osoitelleelle hartolalaismiehelle vankeutta - uhkasi aseella, purskahti itkuun ja pyysi apua

Ase on kaliiperiltaan 7,65-millinen. Kuva: Poliisi

Pistoolin kanssa ihmisiä kaupan pihassa ja kaupassa osoitellut hartolalainen mies on tuomittu useista laittomista uhkauksista ja ampuma-aserikoksesta 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Hän oli osoitellut aseella mansikanmyyjiä, kaupan kassahenkilökuntaa ja asiakkaita.

Syyttäjä vaati vastaajalle rangaistusta myös kahdesta tapon yrityksestä. Hän oli osoitellut kahta miestä aseella lähietäisyydeltä ja yrittänyt laukaista aseen, mutta patruunan vinosyötön takia ase ei toiminut. Hän oli myös uhannut sanallisesti tappamisella.

Kuva: Poliisi

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet. Sen mielestä vastaaja tiesi, ettei aseella voinut ampua. Tapon yrityksen sijasta hän syyllistyi laittomaan uhkaukseen.

Oikeus passitti Aatu Elmeri Liukkosen (s. 1991) Mikkelin vankilaan.

Hän oli käyttäytynyt sekavasti. Hän perusteli aseella osoitteluaan sillä, että poliisi ei ollut tullut riittävän nopeasti paikalle hänen soitettuaan hätäkeskukseen hänen kohdistuneen uhkan vuoksi. Teollaan hän halusi kiirehti poliisin saapumista.

Uhkasi asiakasta aseella ja pyysi apua
 

Miesasiakas seisoo kaupassa hyllyn ääressä ja lukee tuoteselostetta. Hän havahtuu siihen, että mies osoittaa häntä aseella ja pyytää rahaa. Asiakas luuli ensin, että kyse oli piilokamerasta.

Ei ollut. Asemies osoitti asiakasta ja sanoi tappavansa hänet. Hän painoi liipaisinta muutaman kerran ja latasi aseen kerran reittä vasten. Ase ei lauennut.

Asiakkaalla oli käteistä vain pari euroa, jota hän tarjosi asemiehelle. Tämä purskahti itkemään ja sanoi, että "auta mua".

Asiakkaan ehdotuksesta he kävelivät ulos kaupasta. Asemies kulki perässä ja osoitti useaan kertaan asiakasta aseella. Ulkona poliisi otti asemiehen huostaansa. Asiakas meni poliisiauton taakse.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen tapon yrityksestä, sillä asemies tiesi, ettei ase toimi.

Asemies tuomittiin seitsemästä laittomasta uhkauksesta, joissa oli yhteensä 11 asianomistajaa. Oikeus velvoitti hänet maksamaan asianomistajille korvauksia kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta yhteensä noin 13 000 euroa sekä korvaamaan heidän oikeudenkäyntikuluja noin 6 000 euroa.

Juttua on muokattu kello 16.39: Uutiseen on lisätty tietoja kaupan tapahtumista ja oikeustuomiosta.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi