Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kolmivuotiaan puukotuksesta epäillyn vangitsemista käsitellään huomenna – poliisi kertoo kuulustelujen sisällöstä niukasti

Puukotus tapahtui leikkipuistossa Porvoon keskustassa. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Poliisi vaatii kolmivuotiaan lapsensa surmaamisesta epäiltyä miestä vangittavaksi. Vangitsemisoikeudenkäynti on huomenna iltapäivällä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

38-vuotiaan miehen epäillään puukottaneen kolmivuotiasta tytärtään maanantaina aamulla Porvoon Lyseon leikkipuistossa. Lapsi kuoli myöhemmin sairaalassa. Poliisi tutkii tekoa tässä vaiheessa murhana.

– Rikosnimike arvioidaan huomenna käräjäoikeudessa, sanoo tutkintaa johtava komisario Jyri Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisista.

Epäilty otettiin kiinni maanantaina, ja poliisi aloitti hänen kuulustelunsa eilen. Kuulustelujen sisällöstä Hiltunen kertoo niukasti.

– Meillä on käsitys teon motiivista, mutta se liittyy ihmisten yksityiselämään siten, että en voi sitä kertoa julkisuuteen, sanoo Hiltunen.

Hiltunen ei kerro, onko epäilty tunnustanut teon tai oliko teko suunnitelmallinen. Hän ei tässä vaiheessa tarkenna myöskään tapahtumien yksityiskohtia, kuten sitä, millaisella teräaseella puukotus tehtiin.

Hiltunen tarkensi iltapäivällä lyhyellä tiedotteella, että epäilty sai lapsen haltuunsa sieppaamalla. Tyttöä ei siis haettu kotoa minkäänlaisessa yhteisymmärryksessä, kertoo Hiltunen.

Poliisille tehtävä tuli alkuvaiheessa lapsen huoltajuutta koskevana erimielisyytenä eikä väkivallantekona, kertoo Hiltunen tiedotteessa.

Useita kuulusteltu todistajan asemassa

Todistajan asemassa on tähän mennessä kuultu kahta poliisia. Muita todistajan asemassa kuulusteltuja on Hiltusen mukaan puolisen tusinaa.

Oikeuden asiakirjoista selviää, että vanhemmilla oli meneillään kiista huoltajuudesta. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi syyskuussa lapsen äitinsä huollettavaksi. Päätös ei kuitenkaan ole lainvoimainen, sillä isä on valittanut siitä hovioikeuteen.

Tytön äiti oli hakenut isälle laajennettua lähestymiskieltoa elokuussa. Poliisi oli määrännyt miehelle naisen pyytämän väliaikaisen lähestymiskiellon. Käräjäoikeuden asiakirjoista ei kuitenkaan ilmene, onko väliaikainen lähestymiskielto saatu annettua miehelle tiedoksi.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X