Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Tarjotaan kätevälle harvinainen mahdollisuus: valokuvayritys lahjaksi ilmaiseksi

Sysmäläinen Jorma Sainio on valmis lahjoittamaan yrityksensä irtaimistoineen, jos sopiva jatkaja löytyy.

Jorma Sainio etsii yritykselleen jatkajaa, jonka tulisi olla kätevä ja kaikkien kanssa sulavasanainen. Sainio täyttää tällä viikolla 63 vuotta ja aikoo viettää eläkevuotensa Päijänteellä. Hän järjestää kesäisin kokopäiväisesti Päijänne-risteilyjä.

Vain tositarkoituksella.

Näillä sanoilla voisi aloittaa etsintäkuulutuksen, jossa sysmäläinen valokuvaamoyrittäjä Jorma Sainio hakee elämäntyölleen jatkajaa.

Sainio aikoo luopua Sysmän Kuvapalvelu -nimisestä yrityksestään heti, kun sopiva jatkaja löytyy. Sainio aikoo lahjoittaa uudelle yrittäjälle yrityksensä kaikkineen irtaimistoineen.

Lue myös: Maahantuonti kelpaa ostajille, alihankinta ei
 
Me savolaiset muutimme Sysmään. Yrittäjä Jorma Sainio

Irtaimisto tarkoittaa esimerkiksi myymäläkalusteita, pikakuvakioskia, neliväristä lasertulostinta, studiovalaisimia ja kameroita sekä valokuvien kehystämiseen tarvittavia leikkureita ja muita välineitä.

– Irtaimiston arvo on kymmeniä tuhansia euroja. Uudelle yrittäjälle se on merkittävä etu, kun ei tarvitse tehdä suuria alkuinvestointeja, Sainio sanoo.

Hänelle riittää, kun hän saa tilasta vuokraa ”muutaman satasen kuussa”.

– Vuokra ei tule olemaan kynnyskysymys.

Miksi etsii jatkajaa?

Miksi tämä kaikki hyväntahtoisuus? Sainio täyttää tällä viikolla 63 vuotta, mikä oikeuttaa eläkkeeseen. Hän asuu vaimonsa kanssa valokuvausliikkeen yläkerrassa. Eikö olisi helpompi sulkea ovi ja ottaa liiketila omaan käyttöön?

Kysymys on kuvitteellinen, koska sen esittäminen on turhaa. Sainio on jo ehtinyt kertoa, miksi hän haluaa yrityksensä toiminnan jatkuvan.

– Minulle on äärimmäisen suuri kynnys, jos joudun laittamaan oven kiinni. Maaseudulla jokainen ovi, joka on pantu lukkoon, on paha asia. Se kertoo paikkakunnan mielialasta, Sainio sanoo.

Hän kertoo kantavansa suurta huolta maaseudun elävyydestä ja Sysmän pitäjän selviytymisestä. Liikkeen sulkeminen ei tunnu oikealta.

Ensimmäinen kamera 10-vuotiaana

Valokuvaus on kuulunut Jorma Sainion elämään oikeastaan aina. Kuopiosta kotoisin oleva Sainion sai isältään ensimmäisen kameransa 10-vuotiaana. Teini-ikäisenä hän pääsi kesätöihin valokuvausliikkeeseen.

Armeijassa Sainio palveli valokuvausaliupseerina Karjalan lennostossa Rissalassa. Tehtäviin kuuluivat hävittäjien harjoituksia tallentaneiden filmien kehitys sekä pr- ja dokumentointikuvaukset.

Asepalveluksen jälkeen Sainio otti vastaan työpaikan Eirikuvalta Lahdesta.

Osti liikkeen eläkkeelle jäävältä

Yksi Eirikuvan asiakkaista oli tuolloin sysmäläinen valokuvausliike. Liikkeen yrittäjä oli jäämässä eläkkeelle.

– Etsimme tuolloin vaimoni kanssa myynnissä olevaa valokuvausliikettä maaseudulta. Niin siinä sitten kävi, että me savolaiset muutimme Sysmään. Vuosi oli 1983.

Ennen pystyi elämään pelkästään filmirullien kehityksellä, nykyään yksi tärkeimmistä tulonlähteistä on ohjelmien ja sovellusten asennus matkapuhelimiin ja tietokoneisiin. Passikuvien ottaminen ja valokuvien kehystys kuuluvat myös normitöihin.

Millaista henkilöä etsii?

Millaista henkilöä Jorma Sainio etsii yrityksensä ohjaksiin?

– Asiakaspalvelu on kaiken a ja o. Se homma pitää hallita. Eikä peukalo saa olla keskellä kämmentä. En halua tähän ketään kokeilemaan muutamaksi kuukaudeksi, vaan henkilöllä pitää olla itsevarmuutta. Minun pitää uskoa, että hän pärjää.

Anna Onali-Ovaska

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X