Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Kiinteistösijoitusyhtiö ostaa Hennalasta kolme kasarmirakennusta - hankkeen arvo yli 12 miljoonaa, suunnitteilla asuntoja ja startup-keskus

Tässä Huhtanen Capitalin ostamassa rakennuksessa on toiminut Sotilaslääketieteen Keskuksen Esikunta. Kuva: Huhtanen Capital

Asuntosijoittamiseen keskittyvä Huhtanen Capital ostaa Hennalasta kolme kasarmirakennusta. Kiinteistösijoitusyhtiö suunnittelee kunnostavansa rakennuksiin asuntoja ja perustavansa startup-keskuksen. Hankkeen arvo on kokonaisuudessaan noin 12 - 14 miljoonaa euroa.

Rakennusten kerrosalat ovat yhteensä yli 4 200 neliömetriä ja ne ovat valmistuneet 1900-luvun alussa Venäjän vallan aikana. Rakennuksissa on eri aikakausilla asunut upseereita ja nuoria naimattomia tarkka-ampujia. Lisäksi niissä on toiminut vankileirin toimisto sekä viimeksi sotilaslääketieteen ja kenttälääkinnän esikunnat.

- Yrittäjävetoisena yhtiönä näemme alueen kehittämisessä paljon mahdollisuuksia. Tavoitteenamme on nostaa alueen vetovoimaisuutta nykyaikaisilla asumis- ja toimitilaratkaisuilla, joiden toteutusvaihtoehtoja on tarkoitus etsiä yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa, sanoo Huhtanen Capitalin toimitusjohtaja Juha-Matti Huhtanen tiedotteessa.

Kasarmirakennuksiin on suunnitteilla pääasiassa yksiöitä ja kaksioita sekä pieniä perheasuntoja. Osaa asunnoista on suunniteltu hyödynnettäväksi lyhytaikaisiin asumistarpeisiin. Asuntojen lisäksi yhteen kasarmirakennukseen suunnitellaan startup-keskusta.

- Uskomme, että alue houkuttelee erikoisuudellaan ja erityisesti pienille asunnoille on kysyntää. Yrittäminen on ydinosaamistamme ja haluamme tuoda sen näkyviin myös Hennalassa antamalla oman kehityspanoksemme alueen startup-yrittäjien käyttöön, Huhtanen kertoo

Huhtanen Capital on vuonna 2013 perustettu kiinteistösijoitusyhtiö, joka ostaa, myy ja vuokraa asuntoja sekä tarjoaa uudenlaisia asumisen palveluita.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi