Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Uutissuomalainen: Orpo yhdistäisi kevään eduskuntavaalit ja eurovaalit

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo pitäisi maakuntavaalit hallituksen linjauksen mukaisesti lokakuussa 2018. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Kokoomuksen puheenjohtajan ja valtiovarainministerin Petteri Orpon mukaan kevään eduskuntavaalien ja eurovaalien yhdistäminen voisi olla järkevää. Asiaa Uutissuomalaiselle kommentoinut Orpo pitäisi maakuntavaalit puolestaan hallituksen linjauksen mukaisesti lokakuussa 2018.

– Tarkka eurovaalipäivä ei ole vielä tiedossa, mutta voisi olla järkevää pitää ne samassa yhteydessä eduskuntavaalien kanssa, Orpo sanoo.

Eduskuntavaalien aikaistamisesta huhtikuulta tammikuulle Orpo ei ole kiinnostunut käymään keskustelua. Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies (kok.) ehdotti vastikään eduskuntavaalien aikaistamista tammikuulle 2019, jotta uusi hallitus saadaan muodostettua ja sen toiminta vauhtiin hyvissä ajoin ennen kesälomia.

Maakuntavaalien äänestysprosentin pelätään jäävän alhaiseksi, sillä Suomessa on lyhyen ajan sisällä neljät vaalit alkaen presidentinvaaleista tammikuussa 2018 europarlamenttivaaleihin kesäkuussa 2019.

Orpo myös vakuutta Uutissuomalaisen haastattelussa, ettei hallitus kaadu soteen.

– En kiistä, etteikö sotessa olisi otettu yhteen ja kovastikin. Kaikki nämä neuvottelut ovat vaatineet istumalihaksia ja hermoja, ja joillakin ne kestävät paremmin kuin toisilla. Nyt on sote vietävä maaliin ja se viedäänkin, hän sanoo.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi