Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hämeen poliisi selvitti chileläisen kolmikon asuntomurtojen sarjan - joukko aseineen saatiin kiinni pitkän takaa-ajon jälkeen

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi viiden asuntomurron tutkinnan. Rikoksista on vangittuna chileläinen kolmikko, jonka pitkä takaa-ajo ja kiinniotto herätti huomiota Lahden seudulla.

Kahden miehen ja yhden naisen seurue ehti olla Suomessa vain kolme päivää ennen kiinnijääntiä. Poliisi on selvittänyt heidän tekemiseen viisi asuntomurtoa Hollolassa, Heinolassa sekä Lahden Renkomäessä, Ahtialassa ja Nastolassa.

Kaikissa tapauksissa nainen soitti päiväsaikaan talon ovikelloa. Kun rakennus varmistui tyhjäksi, miehet murtautuivat sisään takakautta rikkomalla joko ikkunan tai oven.

Kolmikko vei asunnoista paljon koruja ja elektroniikkaa. Viimeisestä kohteesta Heinolassa vietiin myös useita aseita. Poliisi sai ne takaisin pakomatkan jälkeen, mutta muusta varastetusta omaisuudesta jäi kateisiin etenkin koruja.

Rikossarjassa on epäilty myös kolmea suomalaista kätkemisrikoksesta. Yksi heistä oli hetken vangittuna.

Chileläisiä on epäilty samalla tavalla tehdyistä murroista muissa Pohjoismaissa, mutta nyt heidät tavattiin ensimmäistä kertaa näissä puuhissa Suomessa.

Vangitulla kolmikolla on aiempaa samanlaista rikostaustaa. Yksi heistä asuu vakituisesti Ruotsissa.

Jos Hämeen poliisi ei olisi saanut kolmikkoa kiinni, he olisivat todennäköisesti yrittäneet tehdä lisää asuntomurtoja.

Chileläisten jäljille päästiin, kun poliisi huomasi seurueen auton, jonka tuntomerkit sopivat kaksi päivää aiemmin Nastolassa tehdyn rikoksen autoon. Seurue ei kuitenkaan totellut poliisin pysäytysyritystä, vaan lähti pakoon.

Auto tavoitettiin Hausjärvellä, jolloin nainen jäi ajoneuvon luo, mutta miehet karkasivat jalkaisin metsään. Heidät saatiin sieltä kiinni poliisikoiran jäljestyksen avulla.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi