Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vaalipäällikön kakku kasvoi uudella petostuomiolla - yritti huijata 11 000 euron auton

Kuva: Anssi Hietamaa

Mäntsälän kokoomuksen vaalipäällikkönä viime kuntavaaleissa toiminut ja itsekin ehdokkaana ollut mies on tuomittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa petoksen yrityksestä ja lievästä petoksesta 35 päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hän oli yrittänyt saada lahtelaisen autoliikkeen luovuttamaan hänelle 11 000 euron arvoisen auton väittämällä, että hän oli maksanut sen. Miehen esittämä maksukuitti oli kuitenkin tekaistu.

Imatralla hän oli yöpynyt Valtionhotellissa ja jättänyt 270 euron laskun maksamatta.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta toisestakin petoksesta.

Mies oli ollut työsuhteessa Postiin ja saanut sieltä sairausajan palkkaa. Hän oli solminut toisen työsopimuksen asikkalalaisen firman kanssa. Tarkoituksena oli, että Postin työvuoron päätyttyä hän olisi jatkanut toisessa firmassa.

Ensimmäisen työpäivän aamuna, vajaat puoli tuntia ennen kello 7 alkavaa työvuoroa, mies ilmoitti sairastuneensa.

Syyttäjä katsoi, että miehen ei ollut tarkoituskaan ottaa työtä vastaan vaan nostaa vain sairauspäivärahaa. Oikeus näki asian toisin ja hylkäsi syytteen.

Tommi Aura (s. 1972) tuli oikeuden istuntoon vankilasta, jossa hän on suorittamassa 1 vuoden ja 7 kuukauden rangaistusta. Päijät-Hämeen käräjäoikeuden tuomio toi siihen 35 päivää lisää. Hänet on tuomittu useista muista petosrikoksista.

Autokauppiaasta rikosilmoituksia, ei syytettä

Autoliikkeen huijausyritys oli tapahtunut syyskuussa 2016. Sen jälkeen autokauppias laittoi huijausta yrittäneelle miehelle uhkaavia ja loukkaavia tekstiviestejä. Hän muun muassa vaati huijaria poistamaan keskustelupalstalta liikettä koskevat kirjoitukset, jotka kauppiaan mielestä olivat perättömiä.

Kuukautta myöhemmin autokauppiaan epäillään käyneen huijarin asunnolla. Huijarin mukaan kauppias oli riehunut ja uhannut tappaa hänet. Todistaja ei kuitenkaan ollut kuullut uhkauksia.

Huijari teki rikosilmoituksen muun muassa kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta. Syyttäjä päätti olla nostamatta syytettä. Ratkaisussaan hän toi esille sen, että autokauppias oli tehnyt asiakkaastaan rikosilmoituksen, joka torstaina johti tuomioon.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi