Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi patistaa asennemuutosta - viikon sisällä jo 7 törkeää kaahaamista Päijät-Hämeessä

Kuva: Sami Lettojärvi

Hämeen poliisi on viikon sisällä tavoittanut jo seitsemän kuljettajaa, joita epäillään kovista ylinopeuksista eli törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hämeen poliisilaitoksen alueella tulee tiedoteen mukaan törkeitä liikenteen vaarantamisia poliisin tietoon vuosittain 250-300. Lähes päivittäin joku kaahailee siinä määrin, että kuljettajalle määrätään rikosoikeudellisten seuraamusten lisäksi ajokielto.

Valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja Reijo Tuovinen toteaa, etteivät edes huonot ajokelit ole esteenä kaahailulle.

- Viime päivinä ajokelit ovat sateiden vuoksi olleet varsin haasteelliset, mutta siitä huolimatta kaahailijoita on jäänyt kiinni lähes päivittäin. Harmittavan usein näihin tapauksiin on liittynyt myös epäily päihtyneenä ajamisesta ja tieltä suistuminen.

- Valitettavasti hurjilla nopeuksilla kaahailleet ymmärtävät vasta kiinni jäätyään, ja jotkut eivät ehkä koskaan, minkä konkreettisen vaaran he toiminnallaan aiheuttavat sekä sivullisille että itselleen. Poliisin toimin törkeilyä liikenteessä ei saada loppumaan. Tähän tarvitaan asenteiden muuttumista tietyiltä tienkäyttäjäryhmiltä. Onneksi suuri osa tiellä liikkujista kuitenkin noudattaa esimerkillisesti säännöksiä ja lakeja, sanoo Tuovinen.

Näin Päijät-Hämeessä on viikon sisällä törttöilty

Viime viikon keskiviikkona mies suistui kovassa vauhdissa ulos nelostieltä Orimattilassa. Auto pyörähti katon kautta ympäri, ja kyydissä ollut matkustaja loukkaantui. Mies oli entuudestaan ajokiellossa.

Viime viikon torstaina mies ajoi reilua ylinopeutta Lahden keskustassa Vesijärvenkadun ja Aleksanterinkadun risteyksessä.

Viime perjantaina mieskuljettaja menetti kovassa vauhdissa autonsa hallinnan ja ajoi ulos Jalkarannantien ja Pallaskadun risteyksessä Lahdessa. Auto pyörähti ympäri ja vaurioitui pahasti.

Samana päivänä moottoripyöräilijä pakeni poliisia anastetulla moottoripyörällä Lahden Tyyrpuurinkadulla. Kuljettajaa epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikennerikkomuksesta ja rattijuopumuksesta.

Lue myös: Suomalaismies sai postissa ylinopeussakon Unkarista - vaikkei ole ikinä käynyt siellä
 

Lauantaina nainen jäi kiinni Lahden kohdalla nelostiellä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Maanantaina Hartolassa suistui tieltä ajoneuvo, jonka kuljettajaa epäillään niin ikään rattijuopumuksesta. Hän oli ajanut 80 kilometrin rajoitusalueella 135 kilometrin tuntinopeudella.

Tiistaina Heinolan keskustassa mies ajoi Siltakadulla 60 kilometrin alueella 114 kilometrin tuntivauhtia.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kotimaa

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen