Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vahvistettu suojavalli pitänee pois lisätulvavedet Turun moottoritieltä

Vettä nousi tielle Espoossa Kirkkojärven tietyömaan kohdalla tiistaina illalla. Molempiin ajosuuntiin on kuitenkin saatu pidettyä yksi ajokaista auki. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Turunväylälle ei ole kertynyt ruuhkaa iltapäivällä, kerrotaan Liikennevirastosta. Turun moottoritiellä Espoon kohdalla on käytössä vain yksi ajokaista molempiin suuntiin, koska tulvavettä nousi tielle tiistaina illalla.

– Turunväylä toimii ihan hyvin, ihmiset ovat ajoittaneet töistä lähtönsä aika hyvin. Meidän toiveissamme onkin ollut, että niin aamu- kuin iltaliikenteessä poikettaisiin hieman arkirutiinista ja lähdettäisiin vähän myöhemmin tai aiemmin, jos mahdollista, kertoo Liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen.

– Ihmiset käyttävät myös vaihtoehtoisia reittejä, esimerkiksi Länsiväylää, hän lisää.

Jaatinen arvioi, ettei nyt suljettuja ajokaistoja saada avattua ennen ensi viikon loppua.

– Ensi viikkoa ajatellen autoilijoille olisikin hyvä neuvo, että maanantaina töihin mennessä siellä on edelleen tämä tien pientareelle tehty suojavalli ja sitä kautta tämä liikennerajoitus, Jaatinen sanoo.

Jaatisen mukaan Liikennevirasto ja Puolustusvoimat ovat sekä jatkaneet että vahvistaneet suojavallia. Hiekkasäkeistä tehty suojavalli on tällä hetkellä noin 250 metriä pitkä, ja sitä on tarkoitus jatkaa 500 metriin saakka. Suojavallin korkeus on noin 40 senttiä.

– Haluamme varautua torstain ja perjantain välisen yön sateisiin, joiden kautta tulvavesi tulee nousemaan vähän viiveellä perjantaina ja lauantaina. Vesi lähtee nousemaan suhteellisen nopeasti, kun yöllä sataa kovemmin. Maa on sen verran märkää, että se ei hirveästi ime vettä.

Vedenpinnat nousseet

Runsaat sateet ovat nostaneet jokien ja järvien vedenpintoja Etelä-Suomessa, kertoo Suomen ympäristövirasto (Syke).

Riihimäellä Vantaanjoki on noussut tulvarajalle, ja Peltosaaren kaupunginosassa vettä valui joidenkin kerrostalojen kellareihin. Espoossa Gräsanojan aiheuttamat tulvat ovat yltäneet Mankkaan ja Olarinluoman alueella muutamiin asuintaloihin ja parkkihalliin, kertoo pelastuslaitos.

Lisää vettä etelään

Ilmatieteen laitos lupaa Etelä-Suomeen lisää vesisadetta. Torstai-illan ja perjantaiaamun aikana Uudellemaalle sataa noin parikymmentä milliä vettä.

Loppuviikosta sateet liikkuvat kohti maan pohjoisosaa.

– Perjantaina on poutaisempaa, mutta lauantaina näyttäisi tulevan uusi sadealue. Näyttäisi, että suurimmat sateet menevät Pohjois-Suomeen, mutta jonkin verran etelässäkin satelee lauantaina, kertoi päivystävä meteorologi Helena Laakso keskiviikkona illalla.

Laakson mukaan myös maanantaina voidaan saada joitain kuurosateita, mutta nekin suuntautuvat enimmäkseen pohjoiseen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi