Aiheet
Kotimaa

Heinolan kaupunginjohtajalle ehkä jopa 133 000 euron erokorvaus

Heinolan kaupunginjohtajan tehtävästä yllättäen eroa hakeneella Jussi Teittisellä on mahdollisuudet saada sekä irtisanomispalkka kahdelta kuukaudelta että 12 kuukauden kokonaispalkkaa vastaava erokorvaus. Vs. kaupunginjohtaja Sinikka Malin kuitenkin korostaa, että asia on vasta nousemassa neuvottelupöydälle.

Jussi Teittinen ilmoitti maanantaina yllättäen haluavansa erota Heinolan kaupunginjohtajan virasta. Kuva: Leevi Vähälä

Hrinolan kaupunginjohtajalla Jussi Teittisellä on 17. helmikuuta 2015 allekirjoitetun johtajasopimuksen virkasuhteen päättämiseen liittyvän korvaukseen liittyvän pykälän toisen kohdan perusteella mahdollisuus saada sekä irtisanomispalkka kahdelta kuukaudelta että 12 kuukauden kokonaispalkkaa vastaava erokorvaus, jonka tultua hyväksytyksi kaupunginjohtajalla ei myöskään ole irtisanomisajalla työntekovelvollisuutta.

Kun kaupunginjohtajan palkka nousi johtajasopimuksen mukaan 1.9.2014 alkaen 9 500 euroon, irtisanomiskorvaus ja kultainen kädenpuristus eli erokorvaus tuottaisivat toisen kohdan perusteella yhteensä 133 000 euron korvauksen, jos pian alkavissa neuvotteluissa sen käyttämiseen päädytään.

- Näin on, vahvistaa vs. kaupunginjohtaja Sinikka Malin.

Malin kuitenkin korostaa, että Jussi Teittinen on vasta pyytänyt neuvottelua ja asia on vasta nousemassa neuvottelupöydälle, ja että Teittinen on edelleen virassa oleva kaupunginjohtaja, joka nyt on palkallisella viikon virkavapaalla.

Neuvottelupöydässä Teittistä vastapäätä istuvat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki (sd.), ensimmäinen varapuheenjohtaja Fuat Wafin (kok.) ja toinen varapuheenjohtaja Sanna Karppinen (pahe).

Johtajasopimuksen virkasuhteen päättämiseen liittyvän korvaukseen liittyvän pykälän ensimmäisessä kohdassa todetaan puolestaan, että jos kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja neuvoteltuaan päätyvät siihen, ettei kaupunginjohtaja nauti poliittisen johdon luottamusta, ja sen johdosta on perusteltua käynnistää kuntalain 25 pykälän mukainen irtisanomismenettely, osapuolet voivat sopia kaupunginjohtajan vapaaehtoisesta irtisanomisesta.

Näin ollen irtisanoutumisesta voidaan neuvotella myös ensimmäisen kohdan perusteella, jos osapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että kaupunginjohtaja ei nauti poliittisen johdon luottamusta. Tämäkin mahdollistaa ainakin irtisanomiskorvauksen maksamisen.

Jussi Teittisen kaupunginhallitukselle jättämä neuvottelupyyntö kuuluu sanatarkasti näin: "Esitän, että Heinolan kaupunginvaltuustossa (17.2.2014) hyväksytyn kaupunginjohtajan johtajasopimuksen mukaisesti aloitetaan neuvottelu kaupunginjohtajan virkasuhteen päättämiseksi ja kaupunginjohtajan vapaaehtoiseksi irtisanoutumiseksi."

Jari Niemi
jari.niemi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments