Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Silakan kalastuskiintiö Pohjanlahdella supistuu 40 prosenttia

EU:n maatalousministerit ovat päättäneet ensi vuoden kalastuskiintiöistä Itämerellä. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan Pohjanlahden silakkakiintiötä pienennetään 40 prosentilla noin 84 600 tonniin.

Maa- ja metsätalousministeriöstä kerrotaan, että Suomi äänesti ehdotusta vastaan kolmen muun Itämeren maan tavoin. Ministeriön mukaan maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) on pettynyt vähennykseen, koska pitää sitä perusteettoman suurena. Tieteellisessä neuvostossa oli ehdotettu 32 prosentin vähennystä.

Sitä vastoin Itämeren pääaltaan ja Suomenlahden silakkakiintiötä nostettiin 20 prosenttia noin 229 400 tonniin.

Kokouksessa myös päätettiin pienentää lohikiintiöitä viisi prosenttia, mikä on Suomen tavoitteiden mukaista. Itämeren pääaltaan ja Pohjanlahden kiintiö supistuu noin 91 100 loheen sekä Suomenlahden kiintiö noin 10 000 loheen.

Katovuosi puheeksi komissaarin kanssa

Kokouksessa keskusteltiin myös maataloudesta. Leppä kertoo puhuneensa suomalaisviljelijöitä koetelleesta katovuodesta maatalouskomissaari Phil Hoganin kanssa.

– Hän suhtautui ymmärtäväisesti tilanteeseemme. Toimitamme sovitusti komissiolle lisätietoa tilanteen vakavuudesta, Leppä sanoo tiedotteessa.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan näyttää siltä, että peltokasveista jää tänä vuonna poikkeuksellisen paljon korjaamatta. Lisäksi sato on laadultaan normaalia heikompaa, mikä heikentää viljelijöiden tuloja.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi