Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisi epäilee Joutsan turmakuljettajaa rattijuopumuksesta, Nelostie avattu liikenteelle

Rekka jäi perävaunuineen kallelleen rantaveteen. LEHTIKUVA / KESKI-SUOMEN PELASTUSLAITOS

Poliisi epäilee Joutsassa Keski-Suomessa tieltä syöksyneen rekan kuljettajaa rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kuljettajaa ei pystytty puhalluttamaan tapahtumapaikalla, mutta poliisin mukaan muiden havaintojen perusteella on syytä epäillä hänen olleen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Puoliperävaunuyhdistelmä syöksyi salmeen hieman ennen puoltayötä Joutsansalmen sillan kohdalla ja vei mukanaan sata metriä kaidetta sekä puita.

Päivystävän palomestarin Pentti Partasen mukaan pintapelastajien avulla ajoneuvosta ulos saatu kuljettaja ei loukkaantunut vakavasti. Kylmissään ollut kuljettaja sai joitain naarmuja onnettomuudessa. Hänet vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Nelostie avattiin aamulla liikenteelle. Turmapaikalla on nopeusrajoitus 50 kilometriä tunnissa.

Riskinä on, että yhdistelmästä vuotaa dieselöljyä veteen. Palomestarin mukaan ajoneuvon tankissa on noin 200–400 litraa dieseliä. Alueelle on laitettu rajoituspuomeja. Rekka jäi perävaunuineen kallelleen rantaveteen.

Nosto sulkee Nelostien jaksoittain sunnuntaina

Elintarvikkeita kuljettanut puoliperävaunuyhdistelmä syöksyi salmeen sillan eteläpäässä pohjoiseen vievältä kaistalta.

Poliisin mukaan suunnitelmana on, että yhdistelmä nostetaan ylös vedestä sunnuntaina. Ajankohdan valinnalla pyritään minimoimaan liikenteelle aiheutuva haitta.

Noston aikana Nelostie suljetaan kokonaan liikenteeltä noin 1–1,5 tunnin jaksoissa, poliisi kertoo. Poliisi suosittelee, että sunnuntaina Jyväskylän ja Lahden välillä käytetään Nelostien sijaan kiertoreittiä, joka kulkee Jämsän kautta teitä 9 ja 24 pitkin.

Henkilöautoliikenteelle ollaan sunnuntaina järjestämässä myös paikallinen ohjattu kiertotie. Raskaalle liikenteelle ei ole poliisin mukaan mahdollista järjestää paikallista kiertotietä.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kotimaa

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen