Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

THL tyrmää hoitajien pakkorokotukset - kieltäytyminen voisi johtaa jopa työsuhteen arviointiin

Rokotekattavuudessa isot erot alueittain. Tehy suosittelee jäsenistöään ottamaan työnantajan kustantamat ja tehtävän edellyttämät rokotteet.

Kätilö Tuulia Murtoselle lakiuudistus ei aiheuta päänvaivaa, sillä hän ottaa influenssarokotteen vuosittain. Kuva: Marko Kauko

Uuden tartuntatautilain mukaan viimeistään ensi maaliskuussa tartuntatautien vakaville seurauksille alttiiden asiakkaiden ja potilaiden parissa työskentelevillä on oltava riittävä rokotussuoja muun muassa influenssaa vastaan. Tämä on herättänyt keskustelua jopa pakkorokotuksista.

- Tartuntatautilaki ei velvoita henkilökuntaa ottamaan influenssarokotusta, vaan sosiaali- ja terveystoimen työnantajia huolehtimaan rokotussuojalla potilasturvallisuudesta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikön päällikkö, ylilääkäri Taneli Puumalainen sanoo.

Lain pääasiallinen tavoite on lisätä potilasturvallisuutta, mutta terveydenhuollon ammattijärjestön Tehyn mukaan lailla voi olla vaikutusta myös työsuhteisiin. Tehy suosittelee jäsenistöään ottamaan työnantajan kustantamat ja tehtävän edellyttämät rokotteet. On mahdollista, että työnantaja siirtää työntekijän muihin työsopimuksen mukaisiin tehtäviin, mikäli työntekijä ei toimita soveltuvuustodistusta.

- Ei tämä päällimmäinen huoli ole, mutta toki on hyvä tämäkin näkökulma muistaa. Joskus voi olla erityinen, perusteltu syy jättää rokote ottamatta esimerkiksi oman terveydentilan tai lääkityksen takia. Laki sallii tämänkaltaisia poikkeuksia, työympäristöasiantuntija Anna Kukka Tehystä sanoo.

Joskus voi olla erityinen, perusteltu syy jättää rokote ottamatta. Työympäristöasiantuntija Anna Kukka

Enemmän Tehyssä on kannettu huolta joidenkin työpaikkojen tavasta ottaa käytännöt haltuun.

- On esimerkiksi annettu nopeasti ohjeistuksia, jotka voivat olla ristiriidassa henkilösuojan kanssa. Kaikilla työpaikoilla ei ole henkilökunnan rokotekäytänteisiin liittyvää rutiinia, Kukka sanoo.

Lain mukaan työnantajan pitää määrittää ne tilat, joissa influenssan vakaville seurauksille alttiita henkilöitä hoidetaan. Heitä ovat muun muassa pienet lapset, vanhukset ja vakavasti sairaat. Pääsääntöisesti näissä tiloissa työntekijöillä pitää olla rokotussuoja kunnossa.

Työterveyshuollon asia on arvioida työntekijöiden rokotussuoja ja mahdollinen täydentäminen.

- Työntekijä itse kuitenkin päättää, kertooko hän työnantajalle, onko rokotesuoja kunnossa. Työnantajalla ei lain mukaan ole oikeutta käsitellä työntekijän luottamuksellisia terveystietoja muutoin kuin työntekijän luvalla, Puumalainen toteaa.

Työntekijää ei siis voi pakottaa ottamaan rokotetta eikä pakottaa kertomaan onko se otettu vai ei. On kuitenkin todennäköistä, että työnteon suunnittelussa työnantaja ottaa huomioon rokotussuojan.

Jos työntekijä ei kerro rokotussuojastaan mitään tai kertoo, ettei sitä ole, mennäänkin tartuntatautilain ulkopuolelle työelämän yleisiin pelisääntöihin ja työsuhdejuridiikkaan.

Tartuntatautilaki

Potilaiden suojaksi

1.3.2017 voimaan tullut tartuntatautilaki tehostaa henkilökunnan rokotuksia potilaiden suojaksi.

Sosiaali- ja terveydenhuollon työnantajan on määritettävä tilat, joissa hoidetaan tartuntatautien vakaville seurauksille alttiita asiakkaita tai potilaita.

Viimeistään 1.3.2018 näiden asiakkaiden ja potilaiden parissa työskentelevillä on oltava riittävä rokotussuoja paitsi influenssaa

Heillä on oltava myös rokotussuoja tai sairastetun taudin antama suoja tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan.

Lisäksi imeväisikäisiä hoitavilla tulee olla rokotussuoja hinkuyskää vastaan.

Laki koskee myös yksityisiä työpaikkoja.

Eeva Salminen
Aiotko ottaa influenssarokotuksen?
Aiotko ottaa influenssarokotuksen?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi