Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden seudulla liikkuu vaaralliseksi luokiteltuja turvapaikanhakijoita - "On mahdotonta ennakoida, mitä he aikovat tehdä"

Päijät-Hämeessä on toistaiseksi vältytty Turussa elokuussa tapahtuneiden puukotusten kaltaiselta murhenäytelmältä. Riskiryhmiin kohdistunut valvonta hillitsee terroritekoja, mutta kaikenkattavaan ennaltaehkäisyyn on poliisin mukaan mahdoton päästä. Kuva: Juha Peurala

Poliisi on luokitellut useita Päijät-Hämeessä oleskelevia turvapaikanhakijoita vaarallisiksi. Osa heistä on aktiivisessa ja tehokkaassa seurannassa ja osa puolestaan jää hieman vähemmälle valvonnalle.

Viranomaiset pyrkivät ottamaan riskitapausten tulevista edesottamuksista selvää eri keinoilla, joista asianomaisen henkilön puhuttelu on vain yksi. Minkäänlainen tiedustelutoiminta ei silti poista mahdollista vaaraa.

- Yksinäisten susien osalta on mahdotonta ennakoida, mitä he aikovat tehdä tai tekevät, painottaa ylikomisario Martti Hirvonen Hämeen poliisilaitokselta.

Vaarallisiksi arvioiduilla turvapaikanhakijoilla ei ole mitään vahvasti yhdistävää tekijää. Heitä on tullut Suomeen kaikista maista, mistä kansainvälisen suojelun tarvitsijoita on yleensä saapunut. Lisäksi joukkoon mahtuu monen ikäisiä valvottavia.

Hirvonen ei paljasta, millä tavoin joku valikoituu vaarallisten tapausten luokkaan eikä hän myöskään halua tarkentaa vaarallisten turvapaikanhakijoiden lukumäärää.

Hän kuitenkin muistuttaa, että toisten turvallisuutta uhkaavia henkilöitä on ollut poliisin seurannassa aina.

- Ei tämä johdu vain siitä, että alueella on henkilöitä, jotka ovat saaneet kielteisen tai myönteisen turvapaikkapäätöksen.

Muita ihmisiä uhkaavia suomalaisia tai ulkomaalaisia löytyy runsaasti muun muassa järjestäytyneen rikollisuuden piiristä. Jos rikollisorganisaatiot luetaan mukaan, niin vaarallisten henkilöiden joukko kasvaa Päijät-Hämeessä heti useilla kymmenillä.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi