Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Satudarah MC -jengiläisille kovia syytteitä väkivalta- ja omaisuusrikoksista

Satudarah MC -jengiläisiä vastaan on nostettu syytteitä muun muassa törkeistä ryöstöistä, törkeistä pahoinpitelyistä ja törkeistä vapaudenriistoista. Jutun käsittely alkoi keskiviikkona Tuusulan käräjäoikeudessa.

Jutussa on kymmeniä syytekohtia ja yhteensä 12 syytettyä. Syyttäjän mukaan heistä ainakin kuusi kuuluu tai on kuulunut Satudarahiin.

Satudarah MC rantautui Suomeen alkuvuodesta. Syyttäjän mukaan jengiläiset tekivät lopputalven ja kevään aikana huomattavan määrän vakavia rikoksia jengin lukuun. Epäiltyjä rikoksia on tehty muun muassa Järvenpäässä, Vantaalla, Hyvinkäällä ja Keravalla.

Syytteet: Veivät pariskunnan kadulta ja kolusivat asunnon

Syyttäjän mukaan yksi törkeistä vapaudenriistoista tapahtui toukokuussa Järvenpäässä, missä neljä jengiläistä pakotti aamuyöllä kadulla kävelleen pariskunnan autoonsa. Autossa syytetyt pitivät pariskuntaa kuristusotteessa ja uhkasivat heitä veitsellä vaatien rahaa.

Kun rahaa ei löytynyt, pariskunta vietiin syytteen mukaan syrjäiselle hiekkatielle, missä heiltä vietiin puhelimet ja kotiavaimet. Sen jälkeen matka jatkui pariskunnan kotiin, missä osa syytetyistä piti heitä makuuhuoneessa samaan aikaan kun loput tyhjensivät asuntoa omaisuudesta, syytteessä kerrotaan.

Syyttäjän mukaan asunnosta vietiin muun muassa kaksi Playstation-pelikonetta ja pelejä, kaksi tietokonetta, televisio sekä pariskunnan passit ja ajokortit. Syytetyt yrittivät myös saada pariskunnan miehen nostamaan heille 10 000 euron pikavipin, mutta miehelle ei myönnetty niin isoa lainaa.

Syyttäjän mukaan syytetyt lähtivät asunnosta aamuneljän jälkeen, jolloin uhrit pääsivät hälyttämään apua naapurista.

Satudarah on tunnettu väkivaltaisuudestaan

Satudarah MC on perustettu 1990-luvun alussa Hollannissa. Se on poliisin mukaan merkittävä kansainvälinen rikollisryhmä Euroopassa erityisesti huumekaupan ja väkivaltaisuutensa vuoksi.

– (Syytetyt) ovat onnistuneet luomaan niin kovan pelkotilan uhreissaan, ettei monikaan heistä ole uskaltanut ottaa poliisiin yhteyttä -- vaan moni tapaus on paljastunut poliisin muussa asiassa suorittaman telekuuntelun seurauksena, syyttäjän haastehakemuksessa sanotaan.

Suomessa Satudarahilla uskotaan olevan vain muutamia jäseniä. Poliisin mukaan nyt käsiteltävä oikeusjuttu ja siihen liittyvät kiinniotot ovat merkittävästi vaikeuttaneet jengin toimintaa. Tutkinnan aikana poliisi takavarikoi muun muassa aseita, huumeita ja varastettua tavaraa.

Jengin pomo kuoli toukokuun alussa Järvenpäässä ulosajossa. Tapauksessa on syytteessä toinen jengiläinen, joka ajoi turma-autoa. Syyttäjän mukaan mies ajoi reilua ylinopeutta. Auto suistui tieltä ja osui ojanrumpuun.

Maria Rosvall
STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen