Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Arkadianmäellä pyritään eroon tupakasta - arvaatko missä on kansanedustajan tupakkapaikka?

Kansanedustajien ja muun henkilökunnan vierotushoito maksaa noin 5 000 euroa.

Savuton eduskunta -kampanja kannustaa Arkadianmäen työntekijöitä lopettamaan tupakoinnin. Kuva: Mirja Hussain

Keväällä käynnistynyt Savuton eduskunta -kampanja on innostanut kansanedustajat ja muut Arkadianmäen työntekijät lopettamaan tupakoinnin.

Eduskunnan vastaava työterveyslääkäri Anita Pienimäki arvioi, että talossa työskentelevistä tupakoitsijoista jo kymmenkunta pyrkii tällä hetkellä eroon tupakasta työterveyden tukemana.

Tämän lisäksi on useita, jotka vähentävät sauhutteluaan omatoimisesti pelkän kampanjan ja ryhmähengen innostamana.

Eduskunnan tuhannesta työntekijästä noin joka kymmenes eli satakunta tupakoi. Pienimäen mukaan nikotiinista vahvasti riippuvaiset ovat vähemmistössä satunnaispolttajiin verrattuna.

- Suurin osa työterveyden avulla tupakasta eroon pyrkivistä käyttää nikotiinivalmisteita. Pienempi osa turvautuu tehokkaampaan Varenikliini-lääkevalmisteeseen, Pienimäki kertoo.

Eduskunnan kanslia kustantaa osittain kansanedustajien ja virkamiesten vieroitushoidot puolen vuoden ajalta. Pienimäen mukaan vierotushoidon kustannukset ovat noin 5 000 euroa ja ne on huomioitu eduskunnan kanslian budjetissa.

Lääkehoito ja nikotiinivalmisteiden käyttö ei ole aika- tai paikkasidonnaista. Eduskunnan vastaava työterveyslääkäri Anita Pienimäki

- Ryhmätukeakin olisi tarjolla, mutta sitä on vaikea järjestää aikataulusyistä. Lääkehoito ja nikotiinivalmisteiden käyttö ei ole aika- tai paikkasidonnaista, Pienimäki sanoo.

Tupakointi, sisältäen sähkötupakan, on ollut syyskuun alusta lähtien kielletty eduskunnan tiloissa, piha-alueilla ja eduskunnan välittömässä läheisyydessä. Tupakointikielto koskee kaikkia eduskunnassa työskenteleviä ja myös vierailevia.

Missä kansanedustajat ja muu henkilökunta tupakoivat, jos sauhuttelemaan on pakko päästä?

- Kadulla. Virkamiehelle tupakointi ei ole työaikaa. Kerromme savuttomuudesta ennakkoon vieraille, ja toivomme heidän noudattavan käytäntöämme, Pienimäki vastaa.

Esimerkiksi hotelleissa tupakoivat joutuvat maksamaan ylimääräistä, jos huoneessa tupakoidaan kiellon vastaisesti. Eduskunnassa rangaistusten linjalle ei ole lähdetty.

Rai Suihkonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi