Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Arvopaperi: Apulanta osti Helsingistä komean arvohuvilan - "Haluamme antaa rakennukselle uuden elämän"

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen Apulandian avajaisissa Hennalassa viime vuonna. Kuva: Juha Peurala

Apulanta oy on ostanut Helsingin Munkkiniemestä suuren Andersbergin huvilan, kertoo Arvopaperi. Apulannan rumpali ja Apulanta oy:n toimitusjohtaja Sipe Santapukki allekirjoitti kauppakirjan, jolla antroposofinen Kristiyhteisö myi 306 neliön suuruisen kiinteistön. Sekä rakennus että sen tontti ovat suojeltuja - mukaan lukien myös tontin kiertävä syreeniaita.

Huvila on rakennettu 1917. Se oli alun perin Munkkiniemen kartanon talous- ja konttorirakennus. Se kunnostettiin asuinkäyttöön 1919 ja irrotettiin perinnönjaon yhteydessä Munkkiniemen kartanosta George Ramsayn Constance-tyttärelle ja hänen miehelleen kouluneuvos Axel af Forsellesille. Myöhemmin kiinteistö päätyi Kristiyhteisölle.

Sipe Santapukki kertoo Arvopaperille, että kahdessa päivässä pystyttiin varmistamaan rakennuksen hirsirungon olevan terve, vaikka pinnat ovat sekä sisältä että ulkoa heikossa kunnossa.

Hänen mukaansa Apulanta haluaa antaa talolle uuden elämän. Tarkoitus on entistää rakennus alkuperäiseen kuntoon ja asuinkäyttöön. Santapukki uskoo, että työ saadaan valmiiksi ensi vuonna.

Sipe Santapukki kertoo Arvopaperille, että hän halusi viime kesänä perheensä kanssa ulkoilmakahvilaan. Kun Lahdessa satoi, perhe matkasi Helsinkiin. Vaimon ajaessa autoa Santapukki selaili netistä kiinnostavia rakennuksia. Hän kertoo sen olevan harrastus ja löytäneensä kaikki kohteet, joihin Apulanta oy on sijoittanut.

Andersbergin huvilan vieressä on muun muassa Munkkiniemen kartanon puisto ja Ramsaynranta.

Helsingin Sanomat kertoo, että huvilan on suunnitellut arkkitehti Gustaf Nyström, joka on suunnitellut myös esimerkiksi Helsingin Säätytalon ja Kansallisarkiston.

Apulanta on tehnyt muitakin kiinnostavia kiinteistökauppoja. Apulanta on avannut Lahdessa Hennalan entisen kasarmin entisen sotilasmusiikkimuseon tiloihin kahvila-museo Apulandian, ja omistaa alueelta myös entisen komentajan talon.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi