Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lue tästä, mitä yön aikana tapahtui

Toni Piispanen treenasi Pajulahdessa tammikuussa 2013. Kuva: Mirja Hussain

SDP:n presidenttiehdokkaan on määrä ratketa tänään ylimääräisessä puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä. Jäsenäänestys presidenttiehdokkaasta päättyi keskiviikkona.

Ehdokkuutta tavoittelevat kansanedustajat Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen ja Sirpa Paatero.

Puoluesihteeri Antton Rönnholmin mukaan puolueella on vajaat 40 000 jäsentä. Vuoden 2011 presidenttiehdokkaasta järjestetyssä neuvoa-antavassa äänestyksessä ääniä annettiin 23 000.

KSML: Puolustusministeriö teettää selvityksen varusmiespalveluksen saapumiseristä ja aloitusajankohdista

Puolustusministeriö teettää selvityksen varusmiespalveluksen aloitusajankohdista ja saapumiseristä, kertoo Keskisuomalainen.

Lehden mukaan puolustusministeriö on velvoittanut Pääesikunnan selvittämään lokakuun loppuun mennessä, onko muutoksille tarvetta ”Suomen puolustuksen tarpeiden näkökulmasta”.

Selvityksessä on kyse siitä, astuvatko varusmiehet jatkossa palvelukseen kaksi, kolme vai neljä kertaa vuodessa. Tällä hetkellä varusmiehet astuvat palvelukseen kaksi kertaa vuodessa, tammi- ja heinäkuussa.

Texasissa tulva-alueella olevasta kemikaalitehtaasta nousee jälleen savua

Yhdysvaltain Texasissa sijaitsevasta kemikaalitehtaasta nousee jälleen savua, näkyy televisiossa esitetyssä kuvamateriaalissa. Paikallisen tv-kanavan kuvaamassa materiaalissa näkyy, kuinka tehtaasta lähtöisin olevaa mustaa savua nousee taivaalle.

Asiaa uutistoimisto AFP:lle nimettömänä kommentoineen tehtaan työntekijän mukaan asia oli odotettavissa.

Crosbyn kaupungissa Texasissa tulva-alueella sijaitsevassa tehtaassa syttyi jo aiemmin tällä viikolla tulipaloja. Palot alkoivat sen jälkeen, kun tehtaan peroksidisäiliöiden jäähdytys petti tulvien vuoksi. (Lähde: AFP)

Trooppinen Lidia-myrsky runnonut Meksikoa - ainakin neljä ihmistä on saanut surmansa

Meksikossa ainakin neljä ihmistä on saanut surmansa trooppisen Lidia-myrskyn runnottua Kalifornian niemimaata. Viranomaisten mukaan kaksi ihmistä kuoli saatuaan sähköiskun ja kaksi hukkui. Toinen hukkuneista oli lapsi.

Lidia-myrsky rantautui niemimaalle aikaisin perjantaina ja on sen jälkeen kulkenut hitaasti pitkin niemimaata. Yhdysvaltain hurrikaanikeskus on arvioinut, että myrsky poistuu niemimaalta myöhään lauantaina. (Lähde: AFP)

Venäjän konsulaatista San Franciscossa nousi tummaa savua - Palomiehet: Poltettiin tunnistamattomia esineitä

Yhdysvalloissa San Franciscossa sijaitsevan Venäjän konsulaatin savupiipusta noussut mysteerinen musta savu on herättänyt ihmetystä perjantaina. Yhdysvallat on määrännyt kyseisen konsulaatin suljettavaksi lauantaihin mennessä.

Hälytyksen takia paikalle menneiden palomiesten mukaan konsulaatissa poltettiin tunnistamattomia esineitä. Palolaitoksen mukaan kaikki on kuitenkin kunnossa.

Yhdysvallat antoi torstaina määräyksen Venäjälle sulkea konsulaattinsa San Franciscossa. Kyseessä on vastatoimi sille, että Venäjä määräsi Yhdysvaltoja vähentämään merkittävästi lähetystöjensä henkilökuntaa Venäjällä. (Lähde: AFP)

Venäjä syyttää USA:ta uhasta sen diplomaattien koskemattomuudelle

Venäjän ulkoministeriö on syyttänyt Yhdysvaltain viranomaisia siitä, että he uhkaavat Venäjän diplomaattien koskemattomuutta. Venäjän mukaan FBI on suunnitellut etsintää maan San Franciscon konsulaattiin.

Ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova arvioi, että Yhdysvaltain viranomaisten vaatimukset aiheuttavat "uhan Venäjän kansalaisten turvallisuudelle".

Yhdysvallat määräsi eilen torstaina Venäjän sulkemaan konsulaattinsa San Franciscossa. Zaharovan mukaan Yhdysvaltain viranomaiset aikovat huomenna lauantaina tehdä etsinnän konsulaattirakennukseen sekä siellä asuvien työntekijöiden asuntoihin. (Lähde: AFP)

Trump kertoo "unelmoijia" koskevan ohjelman jatkosta ensi viikolla

Valkoisen talon mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo tiistaina aikooko hän lakkauttaa DACA-ohjelman, joka suojelee maahan lapsena laittomasti tulleita ihmisiä. Asiasta muun muassa uutisoineen NBC Newsin mukaan Trumpin edeltäjän Barack Obaman kaudella luodun DACA-ohjelman myötä laittomasti Yhdysvaltoihin tulleet nuoret ovat voineet jäädä maahan.

DACA-ohjelmassa on BBC:n mukaan mukana arviolta 750 000 henkeä, joille on haluttu antaa mahdollisuus tavoitella niin sanottua amerikkalaista unelmaa.

Ahtaalle joutunut Isis siirtyy voimakkaammin Afganistaniin

Irakissa ja Syyriassa ahtaalle joutunut äärijärjestö Isis on siirtynyt tänä vuonna yhä voimakkaammin Afganistanin ja Pakistanin rajamaille. Äärijärjestö on myös lisännyt näillä alueilla iskujaan shiiamuslimeja vastaan.

Isisin uskotaankin palaavan juurilleen terrorismiin, kun se menettää asemiaan. Asiantuntijoiden mukaan Isis voi myös sulautua johonkin toiseen terroristijärjestöön.

Media: Tennistähti Serena Williams on saanut tyttövauvan

Tennistähti Serena Williams on synnyttänyt esikoislapsensa, kertoo muun muassa TMZ-viihdesivusto. Sivuston mukaan Williams sai tytön.

Keväällä raskaudestaan julkisuudessa kertonut yhdysvaltalainen Williams, 35, on voittanut kaksinpelissä 23 grand slam -turnausta, mikä on tenniksen 1968 alkaneen ammattilaisaikakauden ennätys.

Williams on vihjaillut palaavansa tenniksen pariin jo ensi vuonna.

Urheilun ystävällä pohdinnan paikka - Susijengi, Huuhkajat, yleisurheilijat ja F1-tähdet estradilla

Urheilussa tapahtuu tänään suomalaisittain paljon mielenkiintoista. Helsingissä koripallon EM-kisoissa Suomi kohtaa Slovenian, ja Tampereella pelataan Suomen ja Islannin välinen jalkapallon MM-karsintaottelu. Yleisurheilun Ruotsi-ottelua käydään puolestaan Tukholmassa.

Moottoriurheiluakaan ei sovi unohtaa, sillä F1-sarjassa kaasutellaan Italian gp:n aika-ajot tarunhohtoisella Monzan radalla. Katseet kohdistuvat erityisesti Ferrari-fanien kotikisassa ajavaan Kimi Räikköseen.

Piispanen kelasi ykköseksi Brysselin Timanttiliigassa

Ratakelaaja Toni Piispanen nappasi ykköstilan yleisurheilun Timanttiliigan osakilpailussa Brysselissä perjantaina. Piispanen voitti 200 metrin ratakelauskilpailun ajalla 38,40.

Piispasesta tuli ensimmäinen suomalainen parayleisurheililja, joka on kilpaillut Timanttiliigassa.

Piispanen päihitti kisassa Belgian Peter Genynin, jolle hävisi Lontoon MM-kisoissa kesällä T51-luokan 100 metrillä.

Genynin aika Brysselissä oli 39,19. Kolmanneksi tuli Portugalin Helder Mestre ajalla 43,96.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Tilaa ESS Verkko Plus 3 kk
vain 7,90 €/kk (norm. 14,50 €)

Tilaa tästä

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X