Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Koteihin majoitetut turvapaikanhakijat eivät ole saaneet uhkailuaaltoa

Kotimajoitusverkoston kautta on saanut majapaikan noin 550 turvapaikanhakijaa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Turun joukkopuukotus ei näytä johtaneen uhkailuaaltoon kotimajoituksessa olevia turvapaikanhakijoita tai heidän majoittajiaan kohtaan, kerrotaan Kotimajoitusverkostosta. Monet turvapaikanhakijoista miettivät kuitenkin sitä, miten veriteko vaikuttaa väestöryhmien välisiin suhteisiin.

– Kotimajoituksessa olevilla turvapaikanhakijoilla on ihmisiä, jotka selittävät heille asioita. Siten he ovat paremmin selvillä syistä ja seurauksista. Varmaan siksi he eivät juuri ole huolissaan siitä, vaikuttavatko Turun tapahtumat heidän turvapaikkahakemuksensa käsittelyyn, sanoo Sanna Valtonen, Kotimajoitusverkoston viestintäasiantuntija.

– Osa heistä on kyllä kokenut suoraa tai epäsuorempaa rasismia. He miettivät, mitä tämä vaikuttaa väestöryhmien välisiin suhteisiin, Valtonen jatkaa.

Haukut ja uhkailut sosiaalisessa mediassa ovat Valtosen mukaan tuttuja jo siitä asti, kun Kotimajoitusverkosto vuonna 2015 aloitti toimintansa.

– Itse olen viikon aikana saanut sähköpostiin ehkä muutaman uhkausviestin, mutta niitä tulee koko ajan muutenkin. Olisin kuitenkin huolestuneempi, jos kotimajoittajille tai majoitetuille tulisi suoria uhkauksia, joissa kotiosoitekin tiedetään, sanoo Valtonen.

Kotimajoitusverkoston kautta on sen toiminta-aikana saanut majapaikan noin 550 turvapaikanhakijaa. Valtonen arvioi, että tämän lisäksi muutamia satoja on kotimajoituksessa ilman yhteyksiä Kotimajoitusverkostoon.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi