Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Taidelauantain illallinen laittoi tori-isännälle palan kurkkuun: "Kyllä me lahtelaiset vain olemme aika hyvää porukkaa"

Taidelauantain yhdeydessä järjestetty Illallinen taivaan alla -tapahtuma sai tori-isäntä Timo Arasolalta erityiskehuja. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden keskustan alueella vietetty taidelauantai oli koleasta kelistä huolimatta onnistunut kokonaisuus.

Eri tapahtumissa kävi päivän mittaan tuhansia ihmisiä ja lähes poikkeuksetta väkijoukon keskuudessa vallitsi ratkiriemukas tunnelma.

Lahden tori-isäntä Timo Arasola tulkitsi lauantaipäivän tuntojaan sunnuntaiaamun siivoustalkoiden yhteydessä.

- Helkkarin hyvin meni! Paikalla oli tosi paljon porukkaa, joka oli levittäytynyt suurelle alueelle. Määrää on todella vaikea arvioida. Vaikka päivän aikana satoi jonkin verran, niin jengi ei poistunut välissä paikalta. Näytimme ihan siltä, että olisimme olleet isompikin kaupunki. Saamme olla ylpeitä Lahdesta.

Saamme olla ylpeitä Lahdesta. Tori-isäntä Timo Arasola

Torikadulla järjestetty Illallinen taivaan alla -tapahtuma sai Arasolan jopa herkistymään.

- Se oli todella upean näköinen kokonaisuus. Meinasi tulla ihan pala kurkkuun. Kyllä me lahtelaiset vain olemme aika hyvää porukkaa. Ihmiset olivat selkeästi panostaneet, kun eväänä oli esimerkiksi sushia ja omina juomina kuohu-, puna-, valko- ja roseeviiniä sekä olutta ja siideriä. Kaikki sujui hyvässä hengessä ja ainakaan minä en ole kuullut, että minkäänlaisia järjestyshäiriöitä olisi ollut.

Hämeen poliisilta saadun tiedon mukaan lauantain juhlinta sujui rauhallisesti eikä poikennut normaalista viikonlopusta.

Kompakti paketti keräsi kiitosta

Varhain sunnuntaiaamuna torilleen palannut isäntä pelkäsi, mihin kuntoon juhlijat olivat alueen jättäneet. Iloiseksi yllätykseksi illallispaikka oli kiillotettu lähes putipuhtaaksi.

- Torikatu oli ihan viimeisen päälle siisti. Illallisen osallistujat olivat keränneet kaikki roskat pois. Alatorin taksiasema oli normaalissa lauantai-illan jälkeisessä kunnossa ja siellä jouduimme vähän enemmän putsaamaan, Arasola selvensi.

Taivaan alla nautittavalle ruokailutapahtumalle on Arasolan mielestä tilausta myös jatkossa. Tasaisin väliajoin järjestettävät ravintolapäivät ovat tori-isännän mielestä hyviä tapahtumia, mutta hieman loppuun kaluttuja.

- Eilisillan yhteisöllisyys, yhteinen tila ja piknik-meininki toimi mielestäni paremmin kuin ravintolapäivä. Tarpeeksi harvoin kun järjestää, niin silloin se toimii todella hyvin.

Taidelauantaista saadun kävijäpalautteen mukaan ihmiset olivat erityisen tyytyväisiä siihen, että kaikki tapahtumat oli niputettu yhteen päivään ja pienelle alueelle. Esimerkiksi perheiden oli helppo osallistua useisiin eri tapahtumiin yhdellä reissulla.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi