Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Poliisin nopeusvalvontamaratonista ei tullut sakkorysää, peltipoliisit jätettiin päälle

Poliisin mukaan ylinopeudet ovat vähentyneet roimasti viime vuosina. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Ylinopeudet vähenivät tänä vuonna selvästi poliisin nopeusvalvontamaratonissa. Kun viime vuonna kirjattiin yli 5 000 tapausta, jäätiin tänä vuonna reiluun 4 000:een. Poliisi aikoo vielä jatkaa tehovalvontaa yli viikonlopun.

– Kaikki toista sataa kameraa jäävät päälle toistaiseksi. Ne ovat päällä niin kauan kunnes kuvia tulee liikaa keskukselle, mikä tapahtunee viikonlopun aikana. Meillä on nyt töissä uutta henkilökuntaakin, joten kuvien käsittely on nopeutunut, selvitti Liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ylikomisario Dennis Pasterstein.

Valvontaa tehtiin tolppakameroilla ja siirrettävillä automaattivalvontayksiköillä. Kaikki käytössä olevat automaattivalvontakamerat olivat päällä ja kaikki 24 valvonta-autoa liikenteessä.

Pastersteinin mukaan ylinopeudet ovat vähentyneet muutenkin.

– Tämä on liikenneturvallisuuden näkökulmasta erinomainen suunta. Siihen vaikuttavat varmasti muun muassa rikesakon puuttumiskynnyksen lasku ja rikesakon korotus, Pasterstein jatkaa.

Koko maan trendi näkyi myös Helsingissä: kamera välähti keskiviikon aamukuuden ja torstain aamukuuden välillä 440 kertaa. Viime vuonna maratonissa jäi ylinopeudesta kiinni 735 autoilijaa.

"Käsittely on reilu päivän työ"

Pasterstein kertoo, että liikenneturvallisuuskeskukseen tuli 13 uutta työntekijää elokuun alkupuolella. Liikenneturvallisuuskeskukselle myönnettiin tälle vuodelle 1,7 miljoonaa euroa lisärahoitusta automaattivalvontaan. Lisäksi poliisi sai kymmenen miljoonaa talousrikostutkintaan ja automaattivalvonnan tehostamiseen vuosille 2018–2021. Potin jakaa aikanaan Poliisihallitus.

– Noin neljäntuhannen kuvan läpikäynti on nyt vähän reilu päivän työ. Monena päivänä on voitu käsitellä 3 500 kuvaa päivässä, Pasterstein kertoo.

Keskus käsittelee vuosittain yli 500 000 automaattisen liikennevalvonnan tuottamaa tapausta ja lähettää postitse hoidettavat seuraamukset suoraan ajoneuvon omistajalle tai haltijalle. Muut seuraamukset lähetetään poliisilaitokselle tiedoksi annettavaksi ja esitutkintaa varten.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi