Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Lahden seudun asuntomurtovyyhti selviämässä - käräjäoikeus vangitsi kolme chileläistä epäiltyä

Poliisin mukaan murtokohteet ovat sijainneet eri puolilla Heinolaa sekä Lahden Nastolaa. Sisään on menty omakotitalojen takaovista. Kuva: Janne Laakkonen

Useista asuntomurroista epäillyt kaksi miestä ja yksi nainen vangittiin maanantaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Poliisi epäilee chileläiskolmikon sekaantuneen kahteen törkeään varkauteen. Samojen henkilöiden jäljiltä tutkitaan useita omakotitaloihin tehtyjä murtoja. Rikokset on tehty Heinolassa sekä Lahden Nastolassa, ja kohteita on yhteensä toistakymmentä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Miia Lehtinen Hämeen poliisilaitokselta kertoo, että tapausten selvittelyssä on edistytty ja osa murtosaaliista on saatu takaisin. Tekoja on saatu selville muun muassa silminnäkijöiden kertomusten ja teknisen tutkinnan keinojen avulla.

Vangittu kolmikko on kiistänyt syyllisyytensä. He ovat kertoneet olleensa Suomessa lomamatkalla.

Omakotitaloista on hävinnyt muun muassa koruja sekä elektroniikkaa. Heinolasta anastetut ampuma-aseet saatiin talteen epäiltyjen käyttämästä autosta.

Epäillyt jäivät kiinni viime torstaina, kun Hollolassa ollut poliisipartio havaitsi ulkomaisessa rekisterissä olleen auton. Ajoneuvon tuntomerkit sopivat autoon, joka liittyi Lahden Nastolassa tehtyyn asuntomurtoon. Autossa ollut seurue kaasutteli poliisia pakoon, kunnes karkumatka päättyi Hausjärvellä. Nainen saatiin kiinni autosta ja miehet metsästä.

Kolmikkoa epäillään rikoksista todennäköisten syiden perusteella, ja heidän tutkintavankeutensa jatkunee oikeudenkäyntiin asti. Syytteen nostamisen määräpäivä on 17. marraskuuta.

Rikoskomisario Miia Lehtisen mukaan ei ole poissuljettua, etteikö rikosvyyhteen olisi sekaantunut muitakin tekijöitä.

Juttua muokattu 21.8. klo 16.49 epäiltyjen tutkintavankeuden osalta.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi