Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Turun puukotuksissa kuollut kaksi – sairaalahoidossa olevan epäillyn henkilöllisyyttä selvitetään

Suojelupoliisi selvittää, löytyykö Turun puukotuksen epäilty tekijä jostain rekisteristä, kertoo sisäministeri Paula Risikko (kok.). Epäillyn tekijän henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa. Risikon mukaan yhteys on otettu myös Maahanmuuttovirastoon, koska kyseessä on ulkomaalaisen näköinen henkilö.

Risikon mukaan myös ulkomaalaisvalvontaa esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentällä on tehostettu. Samoin on tehostettu Rajavartiolaitoksen valvontaa.

Turun keskustassa puukotettiin iltapäivällä ainakin kahdeksaa ihmistä, joista kaksi on kuollut. Yksi Turun puukotuksissa haavoittunut on ruotsalainen mies, uutisoi Expressen . Vaikeasti haavoittunut mies kertoi Expressenille, että hän sai viisi puukoniskua yrittäessään pelastaa puukotetun naisen. Miehen mukaan nainen kuoli hänen käsivarsilleen.

Poliisin mukaan tekijä on nuorehko mies. Hän on sairaalahoidossa. Poliisi pysäytti miehen ampumalla tätä alavartaloon.

Puukotukset tapahtuivat iltapäivällä neljän aikaan. Poliisin mukaan rikoksesta epäilty pysäytettiin hyvin nopeasti.

Poliisi tutkii yhä myös, liittyykö puukotukseen yhden epäillyn lisäksi myös muita ihmisiä. Lounais-Suomen poliisi kertoi Twitterissä poliisin kaipaavan puukotuksiin liittyen havaintoja valkoisesta Fiat Ducato -pakettiautosta, jonka rekisteritunnus on OTF-806. Myöhemmin poliisi kertoi, että etsitty ajoneuvo on sen hallussa.

Poliisin mukaan osa puukotuksen uhreista on leikkaushoidon tarpeessa. Turun yliopistollisesta keskussairaalasta kerrotaan, että kaikkiaan yhdeksän henkilöä on saanut hoitoa. Kaikki potilaat ovat aikuisia.

Poliisin mukaan puukotuksia ei tutkita tällä hetkellä terroritekona. Terroriteon mahdollisuutta ei olla kuitenkaan voitu rajata pois.

Sivulliset yrittivät ajaa epäiltyä pois

Turun keskustassa ihmiset puolustivat puukotuksen uhreja ja ajoivat epäiltyä pois, poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa. Poliisin mukaan tapahtumien kulku on yhä epäselvä, eikä pystytä varmuudella sanomaan, missä järjestyksessä puukotukset tapahtuivat.

Poliisitutkinta jatkuu keskusrikospoliisin johdolla. Epäillyn tekijän henkilöllisyyttä selvitetään, ja tapahtumien kulkua selvitetään muun muassa käymällä läpi valvontakameroiden ja silminnäkijöiden kuvamateriaalia.

Hallitus seuraa tiiviisti

Lännen Media kertoo, että poliisi teki paikalla olleen silminnäkijän mukaan rynnäkön kerrostaloon Aninkaistenkadulla Turussa kello 17:n aikaan. Poliisit olivat varustautuneet konetuliasein ja rynnäkkökilvin.

Mediatietojen mukaan poliisi on puukotusten jälkeen myös tarkastanut Turusta lähteviä junia ja linja-autoja.

Turun keskustassa sekä Hansakortteli että pääkirjasto on evakuoitu. Sen sijaan Kauppatorin luona sijaitseva Sokos-tavaratalo oli avoinna. Myös kauppakeskukset Skanssi ja Mylly olivat avoinna, mutta osa niiden liikkeistä oli sulkemassa oviaan.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) tviittasi, että hallitus seuraa tiiviisti Turun tilannetta ja käynnissä olevaa poliisioperaatiota. Hallitus pitää asiaan liittyen myöhemmin tänään neuvottelun.

Turun kaupunki tarjoaa kriisiapua tilanteen takia kaikille sitä tarvitseville. Kriisiapua tarvitsevia kehotetaan ottamaan yhteyttä päivystävään kriisiryhmään numeroon 02 262 6003.

Niinistö: Järkyttävä ja raukkamainen teko

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo, että Turun perjantain puukotukset olivat järkyttävä ja raukkamainen teko. Presidentti esitti kaikkien suomalaisen puolesta syvimmän osanottonsa uhreille, heidän omaisilleen ja läheisilleen lausunnossa perjantai-iltana.

Presidentti totesi, että silmittömän väkivallanteon motiivit ja taustat ovat vielä selvittämättä. Selvää kuitenkin hänen mukaansa on, että isku koskettaa syvästi meitä kaikkia.

Niinistö vakuutti, että viranomaiset ja valtiojohto tekevät kaikkensa, jotta jokainen suomalainen voi tuntea olevansa turvassa.

--

Korjattu aiempaa uutista: Poliisi korjasi aiempaa tviittiään. Turun puukotuksiin liittyen kaivatun valkoisen Fiat Ducato -pakettiauton rekisteritunnus on OTF-806. Aiempi tunnus oli virheellinen.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Kotimaa

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen