Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

SDP:n Skinnari: Työntekijän irtisanominen tehtävä helpommaksi pienyrityksissä

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari haluaa helpottaa työntekijän irtisanomista pienyrityksissä. Kuva: ESS/Arkisto

SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari haluaa helpottaa työntekijän irtisanomista pienyrityksissä. Muun muassa tällä toimenpiteellä voisi Skinnarin mukaan nostaa pienyrittäjien työllistämisintoa.

- Nykyisin työsopimuslaissa edellytetään yhdenkin hengen yrityksen työntekijän irtisanomiselle asiallisia ja painavia perusteita. Tämä vaikuttaa suoraan yksinyrittäjän halukkuuteen ja uskallukseen palkata uutta työvoimaa. Lakia voisi muuttaa siten, että sopimuksen päättämiseen riittäisi asiallinen syy. Näin se on monessa muussakin EU-maassa, Skinnari toteaa.

Hän sanoo, että talouden kasvusta huolimatta erityisesti pieniin mikroyrityksiin syntyy Suomessa muihin maihin verrattuna liian vähän työpaikkoja. Usein syynä on se, että yksinyrittäjä ei uskalla ottaa riskiä työntekijän palkkaamiseksi, vaikka tarvetta olisi. Työllisyyttä lisäisi merkittävästi mikroyritysten henkilöperusteisen irtisanomisen helpottaminen.

Suurissa yrityksissä Suomessa puolestaan on Skinnarin mukaan helppoa ja halpaa päästä työntekijöistä eroon.

- Yritykset käyttävät tuotannollisia ja taloudellisia syitä liian usein keppihevosena tarpeettomillekin irtisanomisille, koska irtisanominen on moneen muuhun EU-maahan verrattuna helpompaa. Palkansaajien asemaa tulisi tässä yhteydessä parantaa. Pelisääntöjen uudistamisen yhteydessä tulisi suuremmissa yrityksissä tiukentaa tuotannollisten ja taloudellisten syiden perusteita irtisanomisiin.

Skinnari puhui Hangossa demarinuorten kesäpäivillä lauantaina.

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi