Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vastaremontoitu kotitalo purkuun kehätien takia - Tuomas Hietala kertoo tilanteestaan, katso video

Tuomas Hietala muutti Launeen Sokeritopan rinteeseen 12 vuotta sitten. Runsaan kymmenen vuoden aikana hän peruskorjasi vuonna 1937 rakennetun hirsitalonsa perusteellisesti.

Talossa on kolme erillistä asuntoa ja asuinpinta-alaa 324 neliötä. Remontti on tehty vanhaa säilyttäen ja korostaen. Asuinrakennuksen lisäksi kiinteistöllä on talousrakennus, autotalli, puuliiteri, pihasauna ja grillikatos. Kaikki on purettava pois uuden kehätien takia.

Viime syksyyn saakka kehätien suunnitelmat lähtivät siitä, että Sokeritopan rinteen kolme omakotikiinteistöä voivat säilyä. Tilanne muuttui, kun Launeen liittymän tasoa päätettiin nostaa pohjaveden takia kahdella metrillä. Melusuojauksen järjestäminen kävi entistä hankalammaksi.

- Kaiken piti olla mallillaan. Sitten haluttiinkin nostaa tien korkoa kahdella metrillä, ja sitten ilmeisesti tulee melua liikaa. Nyt ollaan tässä pisteessä, Hietala toteaa.

Henkisiä taisteluita on joutunut käymään, mutta se on elämää. Tuomas Hietala

Hietala ei halunnut lähteä riitelemään, vaan päätti myydä kiinteistönsä kaupungille. Hirsitalonsa hän aikoo siirtää uuteen paikkaan.

- Henkisiä taisteluita on joutunut käymään, mutta se on elämää.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi