Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

S-marketissa aseella uhkailleella hartolalaismiehellä on väkivaltarikostaustaa - poliisi pyytää paikalla olleita ilmoittautumaan

Hartolan S-marketissa aseella uhkaillut mies on poliisille entuudestaan tuttu 26-vuotias hartolalainen mies. Hänellä on rikostaustaa väkivaltarikoksista ja väkivallalla uhkaamisesta.

Poliisi otti tiistaina kello 16:n aikaan kiinni miehen, joka oli uhannut ampuma-aseella ihmisiä Hartolan S-marketissa ja yrittänyt laukaista aseen. Poliisi sai miehen nopeasti kiinni tapahtumapaikalta.

Häntä epäillään ainakin tapon yrityksestä, törkeästä ryöstöstä, useista laittomista uhkauksista sekä ampuma-aserikoksesta.

Rikoskomisario Miia Lehtinen Hämeen poliisista kertoi keskiviikkona iltapäivällä, että epäilty ei ole puhunut mitään.

Osaa jo kuultu

Kaikki rikokset liittyvät samaan tapahtumaan, joka jatkui kaupan edessä ja sisällä. Poliisin mukaan tilanne alkoi kaupan ulkopuolelta ja eteni sisätiloihin.

Uhkaava tilanne kesti arviolta puolesta tunnista tuntiin. Tapahtumien kulusta ei vielä kerrota tarkemmin, koska poliisi haluaa ensin kuulla osallisten omakohtaisen näkemyksen. Lehtisen mukaan poliisin tiedossa on tässä vaiheessa noin kymmenen osallista, joissa on sekä asiakkaita että kaupan työntekijöitä.

Hämeen poliisi pyytää S-marketissa paikalla olleita ihmisiä ilmoittautumaan sähköpostiosoitteeseen: pitkakestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi.

Poliisi oli kiinnostunut etenkin kahden nuoren tytön henkilöllisyydestä. He näkyivät valvontakameran kuvassa. Lehtinen kertoi keskiviikkona iltapäivällä, että tytöt on tavoitettu. Samoin poliisi on tavoittanut monia muita tapahtuma-aikaan paikalla olleita. Poliisi on jo kuullut osaa paikalla olleista. Kuulemiset jatkuvat torstaina.

Ei lupaa aseeseen

Esitutkinnan alkuvaiheessa poliisi ei vielä kerro, miksi miehen ampuma-ase ei lauennut yrityksestä huolimatta. Miehellä ei ollut lupaa aseeseen.

Hänen vangitsemistaan on esitettävä käräjäoikeudelle viimeistään perjantaina. Tämänhetkisten tietojen mukaan tapahtumiin ei liity muita epäiltyjä.

Kukaan ei loukkaantunut uhkailun aikana, mutta moni koki tapahtumat järkyttäviksi.

- Kriisiapua pyritään järjestämään osallisille tai ohjaamaan avun piiriin. Käsittääkseni S-market on järjestänyt kriisiapua työntekijöilleen, rikoskomisario Lehtinen sanoo.

Juttua muokattu 2.8. kello 10.33: Päivitetty kauttaaltaan poliisin uusilla tiedoilla.

Juttua täydennetty 2.8. kello 16.17: Epäilty ei ole puhunut poliisille. Juttua päivitetty myös poliisin tavoittamien henkilöiden osalta.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi