Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hämäläisetkö hitaita? Ainakin Päijät-Hämeen pelastuslaitos on maan nopein

Kuva: Sami Lettojärvi

Päijät-Hämeen pelastuslaitos julkaisi perjantaina Facebookissa viittauksen Seura-lehden uutiseen, jossa vertailtiin, miten nopeasti Suomen eri pelastuslaitokset lähtevät hälytystehtäviin.

- Tässä asiassa "hitaat hämäläiset" ei pidä paikkansa! Koko maan keskiarvo oli yksi minuutti ja 18 sekuntia. Nopeimmin hälytyskeikalle lähdettiin Päijät-Hämeen alueella, missä aikaa kului keskimäärin yksi minuutti ja kuusi sekuntia.

Päijät-Hämeen pelastuspäällikkö Veli-Pekka Niemikallio kommentoi Seuralle, että henkilökunta on erittäin motivoitunutta.

- Lähtönopeutta seurataan jatkuvasti, ja siitä annetaan palautetta suuntaan ja toiseen. Mutta enemmän kuin vähennetään sekunteja piiskaamalla, motivoidaan muistuttamalla siitä, kuinka paljon ihmisiä ja omaisuutta meillä on pelastettava.

Seuran selvityksen mukaan hitaimmin lähdettiin liikkeelle Savossa. Viime vuonna Pohjois-Savossa kului keskimäärin kaksi minuuttia hälytyksestä ennen kuin ensimmäinen pelastuslaitoksen ajoneuvo lähti liikkeelle.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen Facebook-sivulla on myös videoita erilaisista pelastustehtävistä. Intro-videolla näytetään, kuinka hälytyksen saaneet palomiehet lähtevät liikkeelle - lähtö tapahtuu hyvin rauhallisesti, mutta silti tehokkaasti.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi