Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Hello American Diner sai Lahden torille terassiluvan viideksi vuodeksi - ehtiikö avautua elokuuksi?

Hello American Dinerin yrittäjät Oskari Hakala (vas) ja Martin Mustonen ovat saaneet Lahden kaupungilta toriterassiluvan viideksi vuodeksi.

Hello American Diner on saanut luvan avata Lahden torille paljon keskustelua herättäneen 100-paikkaisen ravintolaterassin. Yrittäjä Martin Mustonen iloitsee ratkaisusta ja kertoo, että terassi yritetään saada auki jo elokuussa. Vielä ei ole aivan varmaa, onnistuuko se, mutta terassi on luvassa ainakin tulevina kesinä, sillä Oskari Hakalan ja Martin Mustosen yrityksen Torikadulle saama lupa on voimassa viisi vuotta.

- Kokeilemme ehkä myöhemmin samaa konseptia myös toisessa kaupungissa, joten olisi hyvä saada jo nyt kokemuksia Lahdesta.

Mustosen mukaan luvan hakemisessa on ollut paljon sekaannuksia. Keskusteluissa on kiistelty esimerkiksi siitä, onko Hello American Dinerin terassi kiinteä, koska se tarvitsee vesi- ja sähköliittymät. Huolta on kannettu myös viemäröinnin tarpeesta.

Aiemmin uutisoitiin muun muassa, että Lahden virkamiesportaassa haluttiin saada hankkeelle Lahden teknisen ja ympäristölautakunnan kannanotto. Sen kerrottiin olleen kielteinen.

- On kuitenkin ilmennyt, että "radioita on ollut vähän rikki". Tällaista päätöstä ei ilmeisesti olekaan tehty lautakunnassa, vaan hanke on ollut siellä esillä vain tiedoksiantoasiana.

Mustonen päätti siksi kutsua kaikki asiaan liittyvät henkilöt torille.

- Kävimme siellä läpi yhteisiä pelisääntöjä. Terassimme ei ole kiinteä eikä se tarvitse viemäröintiä, vaan meillä on sitä varten omat kontit.

Ravintolakontit puretaan syksyllä

Hello American Dinerin toimintaideana on, että terassi toimii liikuteltavissa konteissa. Ne puretaan kesäkauden jälkeen ja tuodaan takaisin seuraavaksi kesäksi.

Martin Mustonen asuu Helsingissä, mutta Lahti on hänelle edelleen tärkeä kaupunki.

- Minulla on tarve kehittää Lahtea jollakin tavalla. Ehkä tällainen on ensimmäisiä askeleita kohti eurooppalaista kesämeininkiä.

Vesi ja sähkö pinta-asennuksena

Ylläpitovalvoja Tomi Jääskeläinen Lahden kaupungilta vahvistaa, että terassilupa on myönnetty Hello American Diner Pop Up -terassille. Jääskeläisen mukaan käytännön järjestelyistä huolehtii tori-isäntä Timo Arasola.

Arasola kertoo muutamien yritysten toivoneen, että kaupunki olisi järjestänyt yrityksille kilpailutuksen torin terassipaikasta. Hän ei tiedä, onko kaupunki keskustellut terassiasiasta muiden yritysten kanssa.

- Minä olen torilla vuokralaisena, ja toimin kaupungin päätösten ja lupien mukaan. Pystyn järjestämään Hello American Dinerin terassille veden ja sähkön väliaikaisena pinta-asennuksena.

Terassi pitää sijoittaa niin, että esimerkiksi torilla käyvät suuret autot pääsevät kulkemaan alueelle.

Martin Mustonen uskoo, että tori-isännän kanssa päästään sujuvasti hyvään ratkaisuun. Mustosen mukaan terassia on kaavailtu torille Vapaudenkadun puolelle Säästöpankin ja Mamma Marian eteen.

Kesän ajaksi palkataan arviolta neljä työntekijää.

- Toimimme tilanteen mukaan. Helleviikonloppuina tarvitaan työntekijöitä enemmänkin.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi