Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kotimaa

Vastaanottokeskuspaikkojen vähennyksiä lykätään - Hennalaan tulossa 100 lisäpaikkaa

Kuva: Katja Luoma

Joidenkin vastaanottokeskusten paikkavähennyksiä siirretään myöhemmäksi ja kahden vastaanottokeskuksen lakkautusta lykätään, kertoo Maahanmuuttovirasto (Migri). Syyksi kerrotaan, että keskuksissa kirjoilla olevien turvapaikanhakijoiden määrä ei ole vähentynyt odotetusti.

Migrin mukaan turvapaikanhakijoiden määrä ei ole kasvanut, mutta vastaanottokeskuksista ei ole siirrytty eteenpäin viraston arvioimassa ajassa. Kielteisistä turvapaikkapäätöksistä tehtyjen valitusten käsittely on kestänyt arvioitua pidempään. Lisäksi oleskeluluvan saaneet hakijat eivät ole päässeet siirtymään kuntiin tavoiteajassa.

Aiemmin Migri on kertonut useiden vastaanottokeskusten lakkauttamisesta ja paikkamäärien supistamisista. Lakkauttamisia ei peruta, mutta Hangon ja Mikkelin keskuksien lakkautusta lykätään. Suunnitellut vähennykset tehdään vuoden loppuun mennessä.

Hennalaan lisäpaikkoja

Viiden vastaanottokeskuksen paikkamäärään esitetään lisäystä. Niiden joukossa on SPR:n ylläpitämä Lahden Hennalan vastaanottokeskus. Lisäpaikkojen tarve siellä on sata, eli paikkamäärä kasvaisi 250:stä 350:een.

Hennalasta on aiemmin vähennetty paikkoja, mutta Migrin kanssa tehty sopimus suuremmasta paikkamäärästä on vielä voimassa.

Jos vastaanottokeskuspaikkoja tarvitaan vielä merkittävästi lisää, voidaan perustaa uusia keskuksia. Toistaiseksi siihen ei ole Migrin mukaan tarvetta.

ESS
online@ess.fi
STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi